På gång

Big in Japan

Said Karlsson från Norrköping om livet i soluppgångens land. Med sin blandning av tusenåriga traditioner och ytlig ungdomskultur är Japan ett lockande land för många. Said Karlsson från Norrköping har bott där till och från i mer än ett decennium. Idag är han baserad i Tokyo och försörjer sig som fotograf och journalist men arrangerar även personliga resor och workshops. I samband med fotoutställningen Kaigo Robotto gästar han Arbetets museum för att berätta om sitt liv.

​Årets bild-pristagare på Arbetets museum

I lördags tillkännagavs pristagarna i Årets Bild 2018. 13 av 40 utmärkelser gick till fotografer från Dagens Nyheter. På Arbetets museum kan publiken både se bilderna och möta fotograferna. Anette Nantell och Jonas Lindkvist tog hem förstapriset i kategorierna Kultur och Nöje respektive Sportreportage. Dessutom tog Lotta Härdelin, Beatrice Lundborg, Anders Hansson, Fredrik Funck och Roger Turesson alla hem andra- och tredjeplatser i tävlingens olika kategorier. Många av fotografernas verk kan just nu ses på Arbetets museum i utställningen "Visuell Journalistik" – bland annat två av Lotta Härdelins prisade bilder samt Jonas Lindkvists vinnande bildserie av Charlotte Kalla. Utställningen kan ses på Arbetets museum t o m 18 mars. Nu på torsdag den 8 mars kl 18 gästar dessutom Anette Nantell, Beatrice Lundborg, Eva Tedesjö och Lotta Härdelin museet för att berätta om sitt arbete. Det är fri entré till programmet. Pressbilder – prisade bilder som också visas i utställningen Charlotte Kalla/Jonas Lindkvist: http://bit.ly/2FTwJSj Smältande Permafrost/Lotta Härdelin: http://bit.ly/2FqOFGc Vardag med insatsstyrkan/Lotta Härdelin: http://bit.ly/2CYGYBG Hopp/Fredrik Funck: http://bit.ly/2FcEmGe och http://bit.ly/2thtJMW FAKTA: DN:s prisade fotografer Anette Nantell: Första pris i kategorin Kultur och nöje. Jonas Lindkvist: Första pris i kategorin Sportreportage (flera bilder finns i utställningen). Lotta Härdelin: Andra pris i kategorin Vardagsliv i Sverige, Andra pris i kategorin Bildreportage Sverige (bild finns i utställningen), Tredje pris i kategorin Bildreportage Utland (bild från serien finns i utställningen). Beatrice Lundborg: Andra pris i kategorin Kultur och nöje, Andra pris i kategorin Sportbild. Anders Hansson: Tredje pris i kategorin Nyhetsbild Utland (bild finns i utställningen). Fredrik Funck: Andra pris i kategorin Porträttserie (delar av serien finns i utställningen). Roger Turesson: Andra pris i kategorin Bildreportage Utland (Bild från serien finns i utställningen), andra pris i kategorin Vardagsbild Utland, andrapris i kategorin Multimedia, tredje pris i kategorin Nyhetsbild i Sverige (finns i utställningen).
Stora bilden överst på sidan: Vardag med insatsstyrkan/Lotta Härdelin

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Öppet alla dagar 11-17.
Torsdagar öppet till 20.

Fri entré
Avvikande öppettider

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Café Strykjärnet

Öppet alla dagar 11-17

Lättare rätter, kaffe och andra godsaker!

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer