På gång

Café Planet: Ställ om!

Nu måste vi vuxna också agera för klimatet. Fredagen den 27 september uppmanar Greta Thunberg oss vuxna att strejka för klimatet. Fler kan engagera sig och göra förändringar som är positiva för klimatet. Välkommen till höstens första Café Planet torsdag 17 september i Espresso House Styrkjärnet. Kom och få inspiration av flera goda exempel som sker i Norrköping. Diskutera och gå samman för flera konkreta folkliga initiativ, på att ställa om!  

Källaren blir Lilla Arbetets – öppnar på höstlovet

Fantasifull lekmiljö, matsäcksrum, garderob och barnvagnsparkering. När besökarna kommer till museets källare plan 1 senare i höst kommer inget att vara sig likt. Lagom till höstlovet 28 oktober–3 november 2019 invigs Lilla Arbetets – museets stora satsning för barn och familj. Utställningen är en upplevelsemiljö där barnen genom att känna, se och höra ges möjlighet att bekanta sig med bland annat skogen, båten och gruvan –  några av de näringar som skapat det Sverige vi känner idag. Här kan barn och vuxna utforska tillsammans och leka jobb. Smyg in i magasinet och lyssna på ljud som försvunnit eller förändrats. Upptäck skogens skrymslen och vrår eller kryp långt in i den mörka gruvgången och hör berget prata. Ta tåget vidare till textilmaskinen som spottar ur sig kläder och göm dig i en stor skjorta. Eller varför inte lasta båten full med varor och korsa världshaven? Skepp ohoj! Med på upptäcktsfärden finns UppfinnarJohanna. Lilla Arbetets är tänkt för barn i åldern 3–9 år. Den är öppen både för grupper från förskola och skola och övriga besökare. Lilla Arbetets öppnar under höstlovet och har därefter öppet alla dagar.

Ett helt våningsplan för barn och familj

Stora ombyggnationer har gjorts på plan 1 för att bättre anpassa museet för barnfamiljer och skolor. Äntligen kan vi erbjuda matsäcksrum och mikrovågsugnar, barnvagnsparkering, garderob, toaletter och skötbord, allt samlat på ett gemensamt våningsplan på museet. Förhoppningen är att Lilla Arbetets blir en mötesplats för såväl skolor som barnfamiljer i Norrköping. På lördagar och söndagar går det också att besöka Kreativa Verkstan där barn och vuxna skapar tillsammans.

Rösträtt för kvinnor

Möt hjältarna som kämpade för hundra år sedan

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Vi bygger om!

Under våren bygger vi ny butik och reception. Vi har öppet som vanligt men med begränsat sortiment. Till sommaren fyller vi butiken med nyheter. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang VY

Nu har Restaurang VY öppnat! På plan 6 i Strykjärnet kan du njuta av vällagade smakupplevelser och härlig atmosfär.

Läs mer