På gång

Cykelköket på Arbetets museum

Cykelköket i Norrköping är en gör-det-själv-verkstad där man kan laga, bygga eller fixa sin cykel. Kom för att laga din cykel, hjälpa andra, donera din skrotcykel mm.Ingen föranmälan, bara att dyka upp. Under hösten 2018 har Cykelköket Norrköping sin hemvist på plan 5 på Arbetets museum. Cykelköket har öppet torsdag 17–20 under perioden 13 september – 20 december.

Trapploppet – EWK-museet stängt torsdag kväll

På torsdag kväll går löptävlingen Trapploppet av stapeln på museet, och den går bland annat genom plan 3. På grund av detta kommer det inte vara möjligt att se utställningen EWK 100 år – en berättelse om hans liv mellan kl 18–20 på torsdag kväll. Alla andra utställningar har dock öppet som vanligt. Trapploppet är ett välgörenhetslopp som anordnas varje år på Arbetets museum under temaveckorna Globala Norrköping. Alla intäkter från loppet går oavkortat till något utvecklingsprojekt. 2017 blev intäkterna från loppet över 15 000 kronor, som gick till Tigers Club i Uganda. I år kommer alla intäkter att gå till The Mission Mozambique Trust. Läs mer om Trapploppet 2018 här.  

EWK 100 år

- En berättelse om hans liv.

Vernissage och utdelning av EWK-priset 2018 Lördagen den 10 november från klockan 13:00.

Den 6 november 2018 skulle EWK, Evert Karlsson, fyllt 100 år. Lördag 10 november uppmärksammar vi detta på Arbetets museum genom en ny utställning om EWK. Samma dag delas EWK-priset ut till tecknaren Max Gustafsson.

Vi flyttar ner hans ateljé från hemmet i Huddinge och visar originalbilder och foton från familjen som aldrig tidigare visats på Arbetets museum. Här får vi även ta del av de privata berättelserna om hur han var som far, morfar och vän. Även den sköra tiden efter att EWK tvingades ge upp sitt yrkestecknande efter att han drabbats av en stroke 1995. Det var inte detsamma som att han slutade teckna. För första gången visar vi hans skisser som tecknades med en försiktig vänsterhand men som bär samma skarpa iakttagelseförmåga som Ewert hade under sin nästan halvsekel-långa karriär som professionell tecknare. 1918 föddes han med segerhuva och fick mellannamnen Gustav Adolf, ett slags föraning om den storhet han skulle uppnå inom den politiska satiren. EWK 100 år – en berättelse om hans liv är just det.

Utställningen produceras tillsammans med Margareta och Martijn van den Bosch.

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang

Laxholmen öppnar igen i ny regi. Lunchbuffé mellan kl 11 – 14 varje vardag.