Peter Holgersson

För unga besökare

Upptäck Lilla Arbetets med din förskola!

Längst ner i huset finns vår uppskattade utställning Lilla Arbetets – en lek- och lärmiljö för barn upp till 6 år. Utställningen väcker nyfikenhet för olika näringar som varit och är viktiga för Sveriges utveckling: skogen, sjöfarten, gruvan, tåget och textilen.

Ett barn målar en tavla med hjälp av sina fingrar.

För förskolan

Av med skorna och kliv in! Här kan ni leka jobb, utforska och upptäcka tillsammans. Hur låter det i gruvan? Vad kan du lasta på båten? Vad finns i skogen? Provkör tåget eller ta en lugn stund i den jättelika skjortan! Med på upptäcktsfärden finns UppfinnarJohanna, känd från barnböcker och TV.


Viktigt att veta

OBS! Om du och din grupp inte kan komma på den tid ni har bokat så måste du avboka tiden genom att maila pedagogik@arbetetsmuseum.se senast 24 timmar före besöket. Därefter tar vi ut en avgift om 250 kr för uteblivet besök. Välkomna till oss!


Kostnad

Gratis


Gruppstorlek

Max 30 barn/grupp


Plats

Plan 1, längst ner i museet


Bokning

Boka alltid ert besök i förväg. Förskolepass finns tisdag–torsdag kl 9–10. Då har ni utställningen för er själva.


Vid ankomst

Anmäl er i receptionen vid ankomst.


Medföljande vuxen

Medföljande vuxen ansvarar för barnen under besöket på museet.


Ansvar

Ni ansvarar för att alla är rädda om utställningen och städar efter sig.


Matsäcksrum

Intill Lilla Arbetets finns matsäcksrum med allt för matpausen – gott om sittplatser, mikrovågsugnar, WC med mera. Här kan ni också hänga av er era ytterkläder och ställa era skor.


Läs om vårt utbud för skolan

Vi erbjuder skolvisningar och workshops i olika prisklasser och omfattning, för olika åldrar och behov. Alltid med koppling till läroplanen.