Lilla Arbetets

Välkomna till Lilla Arbetets, ett helt våningsplan för barn och familj! Fri entré och öppet måndag–söndag kl. 10.00–16.30. Tänk på att barn alltid behöver ha en vuxen med sig i utställningen. För barn upp till 6 år.

Permanent utställning
Plan 1

Peter Holgersson

Det är bara förskolor och andra grupper som behöver förboka sitt besök. För alla andra är det bara att titta in.

Av med skorna och kliv in – äventyret kan börja! Smyg in i Magasinet och lyssna på ljud som försvunnit eller förändrats. Upptäck skogens skrymslen och vrår eller kryp långt in i den mörka gruvgången och hör berget prata. Ta tåget vidare till textilmaskinen som spottar ur sig kläder och göm er i en stor skjorta. Eller varför inte lasta båten full med varor och korsa världshaven. Skepp ohoj! Med på upptäcktsfärden finns kloka UppfinnarJohanna.

Med Lilla Arbetets vill vi väcka nyfikenhet för arbetets och industrins historia i Sverige. Vi vill också berätta om alla spännande arbetslivsmuseer som finns runt om i landet. Kanske finns det ett guldkorn precis där du bor?

Video: Mårten Mellberg


Bra att veta


Var?

Plan 1, längst ner i museet


För vem?

För barn upp till ca 6 år tillsammans med vuxen


Vad kostar det?

Gratis, precis som övriga museet.

Övrigt

  • Barnvagnar får inte medtagas i utställningen, men barnvagnsparkering finns precis intill.
  • Ingen mat eller dryck får förtäras i utställningen. Precis utanför utställningen finns matsäcksrum och mikrovågsugnar, garderob, toaletter och skötbord.
  • Hela utställningen är skofri och under det kallare halvåret kan det bli kallt på golvet. Ta gärna med er tjockare strumpor eller innetofflor.
  • Handsprit finns i utställningen och på toaletterna direkt utanför. Måna om varandra – stanna hemma om du känner dig sjuk.
  • Lilla Arbetets stänger 16.30, en halvtimme innan övriga museet.

Detaljer från utställningen

Foto: Peter Holgersson

Illustration: Lovisa Lesse/Anders Ristenstrand


För nyfikna unga besökare

Ta klassrummet till arbetets museums utställningar

Välkomna att undersöka och utforska våra utställningar tillsammans med barn och elever!


Upptäck alla utställningar på arbetets museum

Vi samlar inte på föremål, utan på minnen och historier från arbetslivet. Människors berättelser är hjärtat i våra utställningar.