Peter Holgersson

För unga besökare

För unga besökare

På Arbetets museum finns något för barn och vuxna i alla åldrar! Vi har en mängd utställningar och aktiviteter som särskilt riktar sig till barn och unga: Lilla Arbetets, Museideckarna, Digitopia, Jobblabb, Kreativa verkstan, Familjedagar, lovverksamhet och mycket mer. Museet har fri entré och öppet alla dagar i veckan.

En kvinna visar två barn en bild på en fågel.

Bra att veta

Vi är rädda om våra besökare, stora som små. Tänk på att barn alltid ska ha sällskap av dig som vuxen på museet. Du ansvarar för ditt barn. Du kan ta med dig barnvagn in på nästan alla utställningar, men inte i Kreativa verkstan. Barnvagnsparkering, matsäcksrum med mera finns i källaren. I huset finns både café, restaurang och vår fina museibutik.

För skolan

Dags för skolutflykt? Ta med klassrummet till Arbetets museum! Att väcka tankar och nyfikenhet om det samhälle vi lever i idag är ett av våra viktigaste uppdrag. Att på olika sätt skapa förståelse för människors liv, arbete och vardag. 

Vi erbjuder skolvisningar och workshops i olika prisklasser och omfattning, för olika åldrar och behov. Alltid med koppling till läroplanen. Självklart kan ni som grupp även boka in er för att besöka museet på egen hand. Välkomna att undersöka och utforska våra utställningar tillsammans!

En pojke och en kvinna pysslar under evenemanget Kreativa verkstan.

Nyhetsbrev för skolan

Vill du hålla dig uppdaterad om det senaste från vår pedagogiska verksamhet? Då får du inte missa att prenumerera på vårt nyhetsbrev! (Oroa dig inte, vi hör inte av oss alltför ofta.)

Prenumeration Pedagogik - Editnews Kopplad


Läs om vårt utbud för barn och familj

Vi har utställningar och aktiviteter för barn i alla åldrar!