Under vintern installerar vi nytt brandlarm. Museet är öppet som vanligt, men arbetet kan medföra en del stök och buller och vissa våningsplan behöver vara stängda i omgångar. Vi ber om överseende medan vi skapar ett ännu bättre museum!

James Silverman

Arbetslivsmuseer

Museiguide

På land, i luften och ute på havet – överallt kan man hitta ett arbetslivsmuseum eller en kulturupplevelse med gårdagens teknik, dofter, ljud och spännande historier. Museiguide visar vägen dit!

Vill du ha med ditt museum i Museiguide 2024? Då är det dags att anmäla sig!

Två barn springer ombord ett skepp.

Vi tycker den är väldigt trevlig och vi har hittat så många trevliga museer i Sverige. Museiguiden öppnar en ny värld för många av våra besökare. Tack!

Vill du och familjen åka på sommarsemester, göra en utflykt en helg mitt i höstterminen eller hälsa på kusinerna i grannkommunen? I Museiguide hittar du mängder av upplevelser att ta del av året om, för både vuxna och barn. Kanske finns det en oupptäckt pärla precis där du befinner dig?

I Museiguide 2023 presenteras 501 arbetslivsmuseer runt om i Sverige med bilder, kartor och besöksinfo. Här får du även möta vinnarna av utmärkelserna Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra.

Anmälan till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024!

Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter. Museiguide når ut i hela landet och produceras i pappersformat och som app. För att delta i Museiguide måsta du anmäla ditt museum och skicka in material enligt anmälningsformuläret nedan, gäller även er som är medlemmar idag.

Kostnad: 950 kr inkl medlemskap i ArbetSam 2024.

Museiguiden 2023.

Ladda ner Museiguide som PDF


Beställ Museiguide som broschyr

Det är gratis att beställa Museiguide – enskilda ex såväl som större upplagor. Broschyren ges ut i 40 000 exemplar och trycks i 4-färgstryck på 108 sidor. 

Beställ som museum/organisation

Beställ som privatperson

Skaffa Museiguide som app

Museiguide produceras av Arbetets museum tillsammans med Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd (ArbetSam) och finns både som app och som broschyr. Appen är gratis och finns att ladda ner i Google Play och App Store.