Peter Holgersson

Praktisk info

Praktisk information

Vi vill att Arbetets museum ska vara en öppen mötesplats där alla känner sig välkomna. På de här sidorna har vi samlat praktisk information som kan underlätta inför besöket.

Byggnaden strykjärnet där arbetets museum ligger från ovan.

Allmän information


Öppettider

Arbetets museum har öppet måndag–söndag kl 10–17. Det är gratis att besöka oss och du behöver inte förboka något förutom om du besöker museet med en grupp.


Hitta hit

Arbetets museum ligger på ön Laxholmen mitt i centrala Norrköping. Du kan ta dig till oss till fots, med buss, bil eller spårvagn.


Boka gruppbesök

Vi erbjuder visningar med olika inriktning för alla typer av grupper: skolor, vuxenutbildningar, föreningar, seniorgrupper, företag och organisationer. Skicka in en visningsförfrågan eller kontakta oss!Tillgänglighet på museet

Hiss finns på gatuplanet, och du kan ta dig till alla våningsplan i museet. Samtliga lokaler är tillgängliga för dig som är rullstolsburen, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset.


Information på engelska

Engelsk översättning finns till samtliga utställningar – antingen på skyltning eller på informationsblad vid utställningens entré. I en del av våra utställningar finns också ljudspår på engelska.


Café och restaurang

Hungrig eller fikasugen? Ta en paus på Café Espresso House i entréplan eller Restaurang VY på plan 6. Se respektive hemsida för öppettider och kontakt.Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss? Här hittar du kontaktuppgifter till våra medarbetare och olika avdelningar.


Vanliga frågor

Har du en fundering inför ditt besök? Svaret kan finnas bland våra vanliga frågor! Om inte, kontakta oss så hjälper vi dig.


Google 360-vy

Via Google 360-vyn kan du kika in i receptionen och våra olika våningsplan. Varmt välkommen till oss!Hundar

Ledar- och servicehundar är välkomna på museet, men inga andra hundar eller djur.


Museibutik

I museibutiken hittar du presenter, souvenirer och skandinavisk design. Butiken har samma öppettider som museet: måndag–söndag kl. 10.00–17.00.


För dig som besöker museet med barn


Ansvar

Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka museet, men tänk på att museet inte är en lekplats. Vi är rädda om våra saker, men vi är mer rädda om våra besökare. Olyckor händer snabbt och därför måste barn och vuxna gå på museet tillsammans. Var extra försiktiga i trapporna och i hissen. 


Matsäcksrum

Du får inte ta med mat och dryck in i utställningarna. Däremot får du gärna äta medhavd matsäck i vårt matsäcksrum på plan ett, längst ner i huset. Skräp kastas i soptunnor som finns på varje våningsplan.


Förvaring

Cyklar, skateboard, sparkcykel, inlines eller liknande lämnas vid eller i skåp på plan ett. Där kan du även hänga in kläder och väskor. Till skåpet finns en tia som hänger på nyckelringen på skåpet för att låsa. Barnvagn

Du kan ta med dig barnvagn in på samtliga utställningar, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset. Av utrymningsskäl får du inte heller ta med dig vagn in i Kreativa verkstan. Barnvagnsparkering hittar du bakom skåpen på plan ett.


Skötbord

Skötbord hittar du på RWC-toaletterna på plan ett, två och fem (samt plan sex under restaurangens öppettider).


Läs om vårt utbud för barn och familj

Vi har utställningar och aktiviteter för barn i alla åldrar!