Till minne av Maud Fjellman

Arbetets museum har sorg. För några veckor sedan nåddes vi av beskedet att vår förra ekonomichef Maud Fjellman gått bort vid en ålder av 72 år.

Arbetets museum har sorg. För några veckor sedan nåddes vi av beskedet att vår förra ekonomichef Maud Fjellman gått bort vid en ålder av 72 år.

I mer än tjugofem år jobbade Maud Fjellman på Arbetets museum, redan innan museet hade öppnat. Maud kom att betyda mycket för museet och museet mycket för henne.

På en arbetsplats dominerad av kulturvetare förde hon in den vanliga, lite lagom kulturintresserade, människans perspektiv och kunde vältaligt och med stor pondus berätta för arbetsplatsens högtflygande visionärer när kejsaren var naken.

Mauds alltid omtänksamma och insiktsfulla perspektiv gjorde henne till museets inofficiella besökarombudsman och i den rollen var Maud tongivande för museets utveckling och framgång. Maud var också skicklig och noggrann som ekonom och administratör.

Våra tankar går till Mauds familj och närstående.


Upptäck fler nyheter

En mosaik av bilder från några av de antagna i årets dokfotosalong, tillsammans med texten "Arbetets museums Dokfotosalong 2024: Tidsresor"

Här är årets deltagare i Dokfotosalongen

Förväntan var stor på museet när ansökningarna till årets Dokfotosalong skulle räknas in. Söktrycket har återigen varit rekordhögt – faktiskt...

Ett tåg på museijärnväg tuffar fram genom skogen med resenärer som nyfiket tittar ut.

Planera semestern med Museiguide

"Arbetslivsmuseerna blir allt bättre på att göra det roligt för många olika åldrar. Så ta med både far- och morföräldrar...

Arbetets museum finalist i Årets utställning

Glädjeyra på museet! Vår vandringsutställning ”Bamses källspanare” går till final i tävlingen Årets utställning 2023. Vi är en av tre...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.