Arbetets museum finalist i Årets utställning

Glädjeyra på museet! Vår vandringsutställning ”Bamses källspanare” går till final i tävlingen Årets utställning 2023.

Gryt Film

Glädjeyra på museet! Vår vandringsutställning ”Bamses källspanare” går till final i tävlingen Årets utställning 2023. Vi är en av tre finalister tillsammans med Universeums utställning ”Mathrix” och Världskulturmuseernas utställning ”Världens spel”.

Vinnaren beslutas av en jury och delges på Museernas vårmöte i Karlstad 24 april.

”Vem kan du lita på? Här får en genomgod karaktär hjälp att rentvå sig från falska anklagelser. Med hållbarhetstänk och smarta lösningar sätter ’Bamses Källspanare’ ljus på en hyperaktuell fråga i den virala informationsspridningen tid.”

Juryns motivering för Bamses Källspanare

Vill du boka eller besöka Bamses källspanare?

Bamses källspanare är en vandringsutställning i två exemplar som riktar sig till de yngsta skolbarnen (F-3) med frågor om källkritik och källtillit. Utställningen turnerar just nu till folkbibliotek i hela Sverige. Vill du veta mer? Här hittar du turnéplan och mer information.

Med start 27 mars visas utställningen på Arbetets museum. Dagen innan, den 26 mars, anordnar vi ett öppet invigningsprogram med panelsamtal och förhandstitt på utställningen. Läs mer och anmäl dig här.

Bamses Källspanare är producerad av Arbetets museum i samarbete med barn ur målgruppen, Biblioteksutveckling Östergötland och Story House Egmont, med finansiering av Svenska Postkodstiftelsen.


Upptäck fler nyheter

En mosaik av bilder från några av de antagna i årets dokfotosalong, tillsammans med texten "Arbetets museums Dokfotosalong 2024: Tidsresor"

Här är årets deltagare i Dokfotosalongen

Förväntan var stor på museet när ansökningarna till årets Dokfotosalong skulle räknas in. Söktrycket har återigen varit rekordhögt – faktiskt...

Ett tåg på museijärnväg tuffar fram genom skogen med resenärer som nyfiket tittar ut.

Planera semestern med Museiguide

"Arbetslivsmuseerna blir allt bättre på att göra det roligt för många olika åldrar. Så ta med både far- och morföräldrar...

Till minne av Maud Fjellman

Arbetets museum har sorg. För några veckor sedan nåddes vi av beskedet att vår förra ekonomichef Maud Fjellman gått bort...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.