Utställningar

Läs om aktuella och kommande utställningar

På gång

Dekorera, programmera och lär dig mer om Legorobotar

TecEd UF från Curt Nicolin Gymnasiet visar och berättar om Legorobotar. Testa själv att dekorera och programmera en robot så den klarar av att köra en bana. I Alvarummet på plan 6. Cirka-tid 30 minuter. Rekommenderad ålder: 10 år och uppåt. Begränsat antal platser, hämta ut din biljett på plan 6. Inga förbokningar via telefon. Gratis.

Bamse och källkritik för de yngsta

Ny utställning turnerar till landets bibliotek under 2023

Nu inleder vi ett nytt projekt med fokus på källkritik för de yngsta skolbarnen. Med avstamp i Bamses värld bygger vi vandringsutställningen "Jag tror inget som jag inte vet – Bamse och källkritik" för barn i åldern 6–9 år. Utställningen kommer att turnera till landets folk- och skolbibliotek med start hösten 2023. Vill du att den kommer till ditt bibliotek? Kontakta vår projektledare Carina Milde på carina.milde@arbetetsmuseum.se för att boka plats i turnéplanen redan nu. Projektet genomförs med finansiering av Postkodstiftelsen och i samarbete med Regionbibliotek Östergötland och Story House Egmont. En gemensam kraftsamling för källkritik och demokrati som vi är både glada och stolta över! Läs mer om projektet
”Barn och unga rör sig idag alltmer i den digitala sfären vilket gör att de i allt tidigare åldrar behöver ha ett aktivt samtal om källors ursprung. Vi behöver berätta om att inte alla är ärliga med sina avsikter när de delar information med andra. Det här kan utställningsmediet gestalta på ett lekfullt sätt.”

– Carina Milde, projektledare

Jag tycker det känns klockrent för regional biblioteksverksamhet att kunna bidra till att vandringsutställningen når Götabibliotekens besökare och användare. Vandringsutställningens syfte är helt i linje med bibliotekens uppdrag att verka för det demokratiska samhällets utveckling och att bidra till att öka kunskap om hur information byggs upp, om källor och olika digitala verktyg för barn och unga”

Rikard Åslund, enhetschef enheten för kultur region Östergötland

Barn & familj

Upplevelser för stora & små

Vi har något för barn i alla åldrar!

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Museibutiken

Välkommen in!

Välkommen in till oss på entréplan, vi har öppet måndag–söndag kl. 10.00–17.00.

För att se mer av vårt sortiment följ oss på Instagram @butikenarbetetsmuseum eller klicka här för ett smakprov av vårt utbud.

Boka gruppbesök

Vill du besöka oss som skola, förskola eller vuxengrupp? Boka här!

Bra att veta

Allt du behöver veta inför besöket

Skola & förskola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Restaurang VY

På plan 6 hittar du restaurangen med smakupplevelser utöver det vanliga och Norrköpings bästa utsikt.

Läs mer på vynkpg.se

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Öppettider

Arbetets museum är öppet kl. 10–17 måndag–söndag. Vi har fri entré och det är endast grupper som behöver förboka sitt besök.

Boka gruppbesök