På gång

Hoppskulpturer i Vasaparken

Vi tar med oss en ny hoppskulptur till Vasaparken. Kom och upplev, hoppa och utforska! Art 'N Stuff är en utställning som låter barn och vuxna utmana sinnen och kreativitet genom lek och skratt tillsammans med andra. Konstnärsparet Andy Best och Merja Puustinen har tillsammans skapat en lustfylld utställning med fokus på kreativitet, lek och intellektuell stimulans. Den 19 augusti kommer en av konstnärernas fantasifulla hoppskulpturer - som inte visats på Arbetets museum tidigare -  att blåsas upp i Vasaparken - kom och upplev den med oss. Museets personal är på plats för att informera och se till att alla får en rolig stund! Åldersgräns: Barn mellan 3-10 år med översyn av minst en vuxen. Insläpp: Vi släpper in max 6 barn åt gången som får hoppa i 15 minuter. Biljett: Museets personal delar ut biljetter till dem som anmäler sig hos oss (kostnadsfritt) Övrigt: Inga skor eller kläder med vassa detaljer får tas med in i skulpturen. Har ni inte upplevt utställningen på Arbetets museum under sommaren så har ni också chansen denna dag - Museets pedagoger tar emot grupper varje halvtimme mellan kl 12-16. Passa på: utställningens sista dag är den 20 augusti!

Se Fragment och Helhet

Nu visar vi utställningen Fragment och Helhet, med skisser och modeller av arkitektstudenter vid KTH, Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. De har i ett projektarbete om "Industristaden" undersökt tre platser i Norrköping där gammal bebyggelse möter ny på ett spännande sätt. Tre platser där studenterna också föreslår olika idéer för att utveckla staden vidare och ge plats för mer bostäder, barnomsorg, kultur och andra delar som behövs i en stad. Läs gärna mer om utställningen här, och se den på Arbetets museum, plan 7.  

Dokumentärfotopriset

2017 års vinnare är utsedda

Arbetets museum har sedan 2001 delat ut Dokumentärfotopriset för bildverksamhet med dokumentär inriktning, ett stipendium som instiftats för att uppmärksamma dokumentärfotografi och stimulera samtidsdokumentation.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Ny insamling om yrken

Var du stins eller maskinskriverska – är du vloggare eller klimatstrateg?

Arbetets museum startar nu en insamling av berättelser för att dokumentera arbetslivet förr och nu. Har du haft ett yrke som inte längre finns, eller tvärtom arbetar inom en ny bransch? Då vill museet att du skriver om det.

Butik

Vi har öppet hela sommaren!

Hos oss hittar du en blandning av unika och roliga prylar, både till dig själv och dina nära och kära. I sortimentet finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Öppettider

Öppet alla dagar 11-17 Fri entré

Avvikande öppettider

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Café Strykjärnet

Öppet alla dagar 11-17

Lättare rätter, kaffe och andra godsaker!

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer