På gång

Hoppfullt skapande för barn 3-10 år

UTFORSKA, MÅLA, SKAPA OCH HOPPA I VÅR SOMMARUTSTÄLLNING FÖR BARN Konstnärsparet Merja Puustinen och Andy Best har tillsammans skapat en lustfylld utställning med fokus på kreativitet, lek och intellektuell stimulans. Genom fantasieggande hoppskulpturer kan besökaren välja att antingen beskåda eller att själv delta och utmana sina sinnen genom lek och skratt tillsammans med andra. En annan del av utställningen består av en kreativ vägg där våra besökare inbjuds att bidra med sitt eget alster, utifrån sin egen energi och fantasi, intill konstnärernas egna och de andra besökarnas. På detta sätt blir alla delaktiga i en skapandeprocess som är konstant pågående och föränderlig – med egna konstverk som färgas av våra olika livserfarenheter, de vi är och den plats vi kommer från. Under visningstiden inryms vår Kreativa verkstad i utställningen på våning 2. Här skapar vi tillsammans efter att vi lekt i hoppskulpturerna och målat på väggen. OM KONSTNÄRERNA Merja Puustinen och Andy Best är gifta och bor i Esbo, Finland. De har arbetat tillsammans sedan 1992 och har fått stor uppmärksamhet genom sina utställningar såväl i Finland som internationellt. Merja Puustinen är forskare och doktorsstuderande i konst och kulturvetenskap vid Konstuniversitetet i Helsingfors. Andy Best föreläser inom skulptering och är doktorsstuderande inom mediakonst vid Aalto universitet. Utställningen Art ‘n Stuff visas på Arbetets museum den 27 maj 2017-20 augusti 2017. Det finns en hel del som är bra att veta inför ert besök i utställningen: BEGRÄNSAT INSLÄPP Eftersom utställningen Art n’ Stuff bjuder på ett pedagogiskt upplägg tillsammans med personal från museet gäller följande: Åldersgräns: Barn 3-10 år i vuxet sällskap Antal barn: Vi tar emot max 10 barn per grupp Insläpp: Vi släpper in en ny grupp varje hel- och halvtimme, vardagar och helger, mellan kl 12-16. Anmälan: Museets personal delar ut biljetter till deltagare som anmäler sig i receptionen. ATT TÄNKA PÅ Väntetid kan komma att inträffa! Inga vassa föremål: Skor, eller kläder med vassa/hårda detaljer, får ej användas i utställningen (skoförvaring och avhängningsmöjligheter finns i anknytning till utställningen) Barnvagnar: Barnvagnsparkering finns på våning 1 (Laxholmskällaren) Matsäcksrum: Matsäcks äts ej i utställningarna – besök gärna vårt matsäcksrum på våning 1 (Laxholmskällaren) Toaletter: Finns på våning 2 i anknytning med Café Strykjärnet, samt på våning 1 (Laxholmskällaren) Stängda dagar: Museet har stängt midsommarafton och midsommardagen (23-24 Juni) OBS! Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka oss, men tänk på att museet inte är en lekplats. Med museets personal har barn och vuxna möjlighet att utforska utställningen och sin egen kreativitet tillsammans. Personalen har rätt att avvisa alla som äventyrar andras säkerhet eller ej följer våra regler.

Stängt i midsommar

På fredag (Midsommarafton) och lördag (Midsommardagen) är museet stängt. På söndag har vi öppet som vanligt igen. Ordinarie öpoettider är alla veckans dagar mellan kl 11-17. För avvikande öppettider, se http://www.arbetetsmuseum.se/oppettider/

Dokumentärfotopriset

2017 års vinnare är utsedda

Arbetets museum har sedan 2001 delat ut Dokumentärfotopriset för bildverksamhet med dokumentär inriktning, ett stipendium som instiftats för att uppmärksamma dokumentärfotografi och stimulera samtidsdokumentation.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Ny insamling om yrken

Var du stins eller maskinskriverska – är du vloggare eller klimatstrateg?

Arbetets museum startar nu en insamling av berättelser för att dokumentera arbetslivet förr och nu. Har du haft ett yrke som inte längre finns, eller tvärtom arbetar inom en ny bransch? Då vill museet att du skriver om det.

Butik

Vi har öppet hela sommaren!

Hos oss hittar du en blandning av unika och roliga prylar, både till dig själv och dina nära och kära. I sortimentet finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Öppet alla dagar 11-17 Fri entré

Avvikande öppettider

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Café Strykjärnet

Öppet alla dagar 11-17

Lättare rätter, kaffe och andra godsaker!

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.