Under perioden 27 februari–15 mars slutförs installationen av vårt nya brandlarm. Vi ber om överseende med eventuella oljud i samband med detta.

Arbeta med mjölk

Intervju- och fotodokumentation till utställningen Mjölk. Utställningen ingick i det större utställningsprojektet ”A taste of Europe” som var ett samarbetsprojekt mellan nio länder och belyste europeisk matproduktion och matkonsumtion.

Mjölk är i Sverige starkt förknippat med ”det svenska”, naturliga, nyttiga och moderna. Orsaken är inte minst Mjölkpropagandan på 1920- och 30-talen. De senaste åren har mejerinäringen blivit alltmer internationell och storskalig. Samtidigt växer efterfrågan på lokalproducerade, ursprungsmärkta varor och flera mindre, lokala mejerier har startats.  

Arbetets museum dokumenterade arbetet på ett antal stor-, mellan- och småskaliga mejerier och mjölkgårdar runt om i landet. En fotodokumentation och ett tjugotal intervjuer genomfördes.


Upptäck fler nyheter

En serieruta med Skalman och Lille Skutt. Lille Skutt säger: "Bamse blir inte stark av dunderhonung längre! Jag läste det på internet". Skalman svarar: "Har du kontrollerat källan?"

Skoltävling! Uppmärksamma Källkritikens dag med Bamse och Arbetets museum

Förslag på upplägg: Förbered genom att ladda ner vårt kostnadsfria studiematerial här: Tipsrunda med talonger (PDF 3,6 MB)"Bamses skola: internet...

Insamling av besöksstatistik för arbetslivsmuseer 2023

Nu samlar Arbetets museum och ArbetSam in besöksstatistik från arbetslivsmuseerna för 2023. Vi gör en egen enkät sedan förra året...

Lärlingar och handledare på K. A. Almgren sidenväveri & museum. Museet är utnämnt till Årets Arbetslivsmuseum 2024.

Årets Arbetslivsmuseum 2024 utnämnt

– Vi känner oss glada och hedrade! För några år sedan påbörjade vi ett långsiktigt utvecklingsarbete här på sidenväveriet. Vi...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.