Arbeta med mjölk
Intervju- och fotodokumentation till utställningen Mjölk. Utställningen ingick i det större utställningsprojektet ”A taste of Europe” som var ett samarbetsprojekt mellan nio länder och belyste europeisk matproduktion och matkonsumtion.
Mjölk är i Sverige starkt förknippat med ”det svenska”, naturliga, nyttiga och moderna. Orsaken är inte minst Mjölkpropagandan på 1920- och 30-talen. De senaste åren har mejerinäringen blivit alltmer internationell och storskalig. Samtidigt växer efterfrågan på lokalproducerade, ursprungsmärkta varor och flera mindre, lokala mejerier har startats.
Arbetets museum dokumenterade arbetet på ett antal stor-, mellan- och småskaliga mejerier och mjölkgårdar runt om i landet. En fotodokumentation och ett tjugotal intervjuer genomfördes.
Upptäck fler nyheter
Björn Zethraeus är Årets Arbetsmyra 2026
Arbetets museums vänförening utser Björn Zethraeus, verksam vid Bergdala Glastekniska Museum, till Årets Arbetsmyra 2026. Utmärkelsen uppmärksammar personer som engagerar sig...
De får Arbetets museums Dokumentärfotopris 2025
Nu står det klart att Anders Hansson, Lena Wilhelmsson och Gustav Gräll tilldelas Arbetets museums Dokumentärfotopris. Priset uppmärksammar samtida dokumentärfotografi...
Nominera Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra!
"Sveriges arbetslivsmuseer skulle inte kunna drivas utan otaliga eldsjälar i föreningsliv och civilsamhälle. Ofta drivs museerna ideellt och är beroende...
Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum
Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.