Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Vita rockar

Minnesinsamling och samtidsdokumentation av arbetet inom den svenska hälso- och sjukvården mot bakgrund av ekonomiska nedskärningar och omorganisationer. I samarbete med Kommunal, Sveriges läkarförbund och Vårdförbundet SKTF riktade Arbetets museum sig till, och ville belysa, läkare, sjuksköterskor och undersköterskors arbetsvardag.

Minnesinsamlingen gav 145 svar, varav ett urval publicerades i antologin ”Vård som yrke”. 1997 gjordes en dokumentation av en infektionsklinik och en vårdcentral i Mellansverige. Etnolog Birgitta Burell, fotograf Gunilla Lundström och konstnär Per Josefssons dokumentationer och tolkningar av vårdarbetet resulterade i utställningen ”Vita rockar”. I arkivet finns 145 minnesberättelser, 24 intervjuer och 40 fotografier samt observationsdagbok och fältdagbok.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.