Under perioden 27 februari–15 mars slutförs installationen av vårt nya brandlarm. Vi ber om överseende med eventuella oljud i samband med detta.

Gusum i mitt hjärta

Samtidsdokumentation om den östgötska bruksorten Gusum, som genomgått flera dramatiska händelser de senaste decennierna. Ett av målen med projektet var att få människor att se sin egen betydelse i ortens historia och dessutom se möjligheterna att påverka utvecklingen när bruket inte längre har makten över deras liv och arbete.

Dokumentationen består av intervjuer med nio personer och en skrivarcirkel med åtta deltagare. Två skolklasser i årskurs fem skrev om sitt liv om femton år. 

Fotodokumentationen omfattar cirka 1 500 bilder. Projektet visades i fotoutställningen Gusum i mitt hjärta och i en bok med samma titel.


Upptäck fler nyheter

En serieruta med Skalman och Lille Skutt. Lille Skutt säger: "Bamse blir inte stark av dunderhonung längre! Jag läste det på internet". Skalman svarar: "Har du kontrollerat källan?"

Skoltävling! Uppmärksamma Källkritikens dag med Bamse och Arbetets museum

Förslag på upplägg: Förbered genom att ladda ner vårt kostnadsfria studiematerial här: Tipsrunda med talonger (PDF 3,6 MB)"Bamses skola: internet...

Insamling av besöksstatistik för arbetslivsmuseer 2023

Nu samlar Arbetets museum och ArbetSam in besöksstatistik från arbetslivsmuseerna för 2023. Vi gör en egen enkät sedan förra året...

Lärlingar och handledare på K. A. Almgren sidenväveri & museum. Museet är utnämnt till Årets Arbetslivsmuseum 2024.

Årets Arbetslivsmuseum 2024 utnämnt

– Vi känner oss glada och hedrade! För några år sedan påbörjade vi ett långsiktigt utvecklingsarbete här på sidenväveriet. Vi...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.