Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Apoteksarbete

Minnesinsamling som riktade sig till människor som arbetar eller har arbetat på apotek. Få verksamheter har likt apoteksbranschen genomgått så stora förändringar på kort tid. Läkemedelsproduktion har ersatts av information, rådgivning och mervärdesförsäljning, och de tidigare så manligt dominerade yrkesprofessionerna har i hög utsträckning tagits över av kvinnor.

Via skrivupprop och intervjuer inkom totalt 29 berättelser som sträcker sig från 1940-talet till idag. Insamlingen gjordes i samarbete med föreningen Liv i Sverige och TAM-Arkiv. Ett urval berättelser är publicerade i boken ”Doften av apotek – 22 berättelser om en bransch i förvandling”. I anslutning till insamlingen skrev Ethel Nilsson en kandidatuppsats i socialantropologi, Svensk droghandel: en intervjustudie av fem farmaceuters arbetsliv mellan 1960 och 2012.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.