Museiguide

Ladda ner appen här!
Google Play
App Store

På land, i luften och ute på havet – överallt kan man hitta ett arbetslivsmuseum eller en kulturupplevelse med gårdagens teknik, dofter, ljud och spännande historier. Kanske vill du och familjen åka på sommar- semester, göra en utflykt en helg mitt i höstterminen eller hälsa på kusinerna i grannkommunen? Ta fram Museiguide och hitta mängder av upplevelser att ta del av året om, för både vuxna och barn!

Nu är dags att anmäla sig till Museiguide 2021.
I år deltog 485 arbetslivsmuseer från norr till söder – var med nästa år du också!
Länk till anmälan

Sista anmälningsdag är 15 oktober 2020. Kostnad: 1 050 kr inklusive medlemskap i ArbetSam 2021.
Läs mer om medlemskapet här.

Museiguide produceras både i pappersformat och som app. Den ger en lättöverskådlig presentation av 485 arbetslivsmuseer i 2020 års upplaga. Museiguide innehåller även artiklar om Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra samt kartor och annonser. Arbetets museum samarbetar med ArbetSam i produktionen av Museiguide.

Här kan du bläddra i Museiguide

 

Museiguide i pappersformat Museiguide ges ut i en upplaga på 40 000 exemplar. Den är 104 sidor i A4-mått och trycks i 4-färgstryck.

Museiguide som app Appen innehåller samma presentation över arbetslivsmuseer som pappersformatet och även en länk till respektive arbetslivsmuseums hemsida. Appen finns att ladda ned gratis på App Store eller Google play. Du kan snabbt och lätt kika i din mobil vilka arbetslivsmuseer som finns just där du befinner dig! OBS! Alla med Iphone/Ipad behöver ta bort gamla appen och ladda ner den nya “Museiguide Arbetslivsmuseer”.

Affisch app Museiguide att ladda ner

”Museiguiden öppnar en ny värld för många av våra besökare. Tack!”

”Museiguiden är en mycket fruktsam informationskanal för vår verksamhet!”

”Vi tycker den är väldigt trevlig och vi har hittat så många trevliga museer i Sverige. Tusen tack för att ni finns…”

”Den är så lärorik och spännande över hela Sveriges land.”

”Tack för en mycket intressant och uppskattad katalog!”