Sommarlov på Arbetets museum

Skapa i Kreativa Verkstan, utforska Lilla Arbetets, hjälp Bamse, kolla in Epa Sverige och mycket mer.

18 juni 2024 11 augusti 2024

Välkommen till oss i sommar! Här kan du skapa i Kreativa Verkstan, utforska Lilla Arbetets eller hjälpa Bamse. Dessutom har vi utställningar som Epa Sverige och UFO Norrköping som funkar för många olika åldrar. På Arbetets museum finns något för alla!

Museet har stängt på midsommarafton och midsommardagen. Alla andra dagar hela sommaren har museet öppet kl 10–17. Varmt välkomna!

Kreativa Verkstan – öppet tisdag–söndag kl 11–16

I Kreativa verkstan skapar barn och vuxna skapar tillsammans, ofta i återvunnet material. Vi står för material och verktyg, ni står för fantasin!

Kreativa verkstan finns på entréplan intill receptionen och är kul för barn i alla åldrar. Tänk på att barn alltid ska ha sällskap av en vuxen på museet. Det gäller både i Verkstan och i våra utställningar. Barnvagnar får inte tas med in i verkstan men barnvagnsparkering finns på plan 1, ta hissen ner en våning från entréplan.

Ingen förbokning men begränsat antal platser.

OBS! Liksom övriga museet är verkstan stängd på midsommarafton och midsommardagen.

Bamses källspanare

Du som besökare får följa med Bamses vänner i en spännande berättelse där Bamse har anklagats för ett brott han inte begått. Någon säger en massa elaka saker om Bamse, och det är upp till besökarna att ta reda på vem som ligger bakom ryktena.

Lilla Arbetets

Vår upplevelsemiljö för våra yngsta besökare har öppet hela veckan.  Smyg in i Magasinet och lyssna på ljud som försvunnit eller förändrats. Upptäck skogens skrymslen och vrår eller kryp långt in i den mörka gruvgången och hör berget prata. OBS! Lilla Arbetets stänger kl. 16.30 varje dag, en halvtimme före resten av museet.

Epa Sverige

I sommarens stora fotoutställning på plan 7 skildrar fotograf Benjamin Nørskov något av det svenskaste vi har – Epa-kulturen. Epa-traktorerna blir som ett steg från barndomen till vuxenlivet. De speglar ägarens personlighet och intressen – med växlande färger, dofter och ljud precis som tonårslivet självt. Traktorerna blir ett sätt att experimentera med vuxenlivet, utan att riktigt vara där än.

Fler utställningar

Digitopia, UFO Norrköping, Jobblabb och Historien om Alva. Det finns mycket att se på museet! Våra utställningar är alltid skapade för att människor i alla åldrar ska få ut någonting av dem. Välkommen att utforska själv.

Äta, fika & shoppa

Hungrig? Restaurang Vy på plan 6 serverar lunch till och med fredag 28 juni. Under juli månad håller restaurangen stängt men öppnar för lunch igen i augusti, exakt datum meddelas senare. För mer info se www.vynkpg.se

Espresso House på entréplan serverar fika och enklare rätter och har öppet alla dagar då museet har öppet.

Museibutiken som finns intill har en massa fina prylar – allt ifrån norrköpingsnostalgi och souvenirer, designklassiker och lokalt hantverk till smycken, böcker och leksaker.


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!