Påsklov på museet!

Snart är det påsklov på museet – och då flyttar Bamse in! Dessutom kan du besöka Kreativa Verkstan, lösa Museideckarna och hänga i Lilla Arbetets precis som vanligt. Vi har öppet alla dagar förutom långfredagen och påskafton. För dig som gärna vill träffa Bamse är det vissa datum du behöver ha koll på.,

31 mars 2024 7 april 2024

Snart är det påsklov på museet – och då flyttar Bamse in! Dessutom har Kreativa Verkstan öppet hela veckan, du kan lösa Museideckarna och hänga i Lilla Arbetets precis som vanligt.

Bamses källspanare

Du som besökare får följa med Bamses vänner i en spännande berättelse där Bamse har anklagats för ett brott han inte begått. Någon säger en massa elaka saker om Bamse, och det är upp till besökarna att ta reda på vem som ligger bakom ryktena.

Träffa Bamse!

OBS endast tisdag – fredag.

Bamse besöker museet i egen hög person! Kom och få en high five eller en kram av världens starkaste björn. Tisdag 2 april – fredag 5 april. Tider: 11.00, 13.30, 15.30. Bamse är på plats ca 20 minuter vid varje tillfälle.

Liveteckning Bamse inställt

Bamsetecknaren Hedvig Häggman-Sund gästar museet torsdag och fredag 4 april – 5 april kl 12.00–15.00. Se hur en proffstecknare jobbar och få din egen bamseteckning med dig hem.

Lilla Arbetets

Vår upplevelsemiljö för våra yngsta besökare har öppet hela veckan.  Smyg in i Magasinet och lyssna på ljud som försvunnit eller förändrats. Upptäck skogens skrymslen och vrår eller kryp långt in i den mörka gruvgången och hör berget prata. OBS! Lilla Arbetets stänger kl. 16.30 varje dag, en halvtimme före resten av museet.

Kreativa verkstan

Kreativa verkstan håller öppet söndag 31 mars–söndag 7 april kl. 11–16. Här skapar barn och vuxna tillsammans, ofta i återvunnet material. Begränsat antal platser. Just nu jobbar vi med fordon och farkoster som tema men bara fantasin sätter gränser!

Museideckarna

Häng med på upptäcktsfärd och hjälp UppfinnarJohanna att hitta sina borttappade bilder. För stora och små barn i vuxens sällskap.

Fler utställningar

Jobblabb, Digitopia, Ufo Sverige och några till. Här kan du läsa om fler av våra utställningar: Aktuella utställningar | Arbetets museum

Öppettider i påsk

Skärtorsdagen öppet kl 1017
Långfredagen STÄNGT
Påskafton STÄNGT
Påskdagen öppet kl 1017
Annandag påsk öppet kl 1017
2 april9 april öppet kl 1017


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!