Invigning Globala Veckorna

Nu invigs Globala Veckorna 2023! I år är temat Återbruk och vi bjuder på program för både stora och små,. Det blir teater, musik, föreläsning och en massa utställare.

18 november 2023
11:00 15:00
Plan 4

Välkommen till invigningen av Globala veckorna, lördagen den 18 november på Arbetets museum plan 4, klockan 11–15.

Program

Konferencier Ann-Sofie Bergort guidar genom dagen. Återbruksaktörer på plats med försäljning och utställning under hela dagen.

11.00 Skeppet Pantalon och Sjörövarfrida

SjörövarFrida åker tur och retur över havet på skeppet Pantalon, gjord av pantflaskor. Med ett cykelhjul till roder, gamla lakan som segel och gitarren som paddel, tar SjörövarFrida med barnen på upptäcktsfärd med miljön som tema. (4-8 år) Begränsat antal platser. Hämta din biljett i museets reception från kl 10.00 samma dag. Först till kvarn!

12.00 Invigning av Globala veckorna

Globala veckorna invigs av borgmästare Anna Sotkasiira Wik. Artisten Matilda Grün uppträder.

12.30 Pappersworkshop med modedesigner Bea Szenfeld

Bea Szenfeld, en av Sveriges modigaste och mest banbrytande designers med bärbara konstverk i papper. Delta på pappersworkshop och lär dig väva, vika och montera olika former i papper. OBS! Alla bokningsbara platser har redan gått åt men vi kommer att släppa ett fåtal restplatser när museet öppnar på lördag morgon.

14.15 Föreläsning

The future is handmade – miniföreläsning med modedesigner Bea Szenfeld.

15.00 Avslutning


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!