Befrielsen

Den 20-24 visas utställningen Befrielsen på plan 4 i Arbetets museum. Det är inte bara en berättelse om att byta kön, att gå från man till transkvinna. Det är också en berättelse om kärlek och frihet, om kön, om sexualitet, om identitet och om mycket mera. Nu föreläser Johan Jenny Ehrenberg och berättar som sin egen resa och befrielse.

22 maj 2024
18:30
Folksamsalen plan 6

Föreläsning med Johan Jenny Ehrenberg under East Pride

Den 20-24 visas utställningen Befrielsen på plan 4 i Arbetets museum. Det är inte bara en berättelse om att byta kön, att gå från man till transkvinna. Det är också en berättelse om kärlek och frihet, om kön, om sexualitet, om identitet och om mycket mera.

Johan Jenny Ehrenberg skriver:

”Jag hoppas att det blir mer än en utställning. Jag hoppas att det blir möten – om frihet, om kampen för gemenskap istället för rädsla och om förståelse istället för hat.

Jag hoppas att du, och alla du känner, vill komma! Jag hoppas att skolelever vill se utställningen och prata om den. Kanske får den aktivister att samlas, träffas…

Och jag vill gärna träffa dig. Den 22 maj kl. 18.30 är jag på Arbetets Museum i Norrköping för att föreläsa om allt det här. Du är varmt välkommen!”

Föreläsningen äger rum kl 18.30 i Folksamsalen på plan 6. Det går bra att se utställningen innan föreläsningen.


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!