Barn och familj

Lilla Arbetets, Museideckarna, Digitopia, Jobblabb och Kreativa verkstan. På Arbetets museum finns något för barn i alla åldrar! Tänk på att barn alltid ska ha sällskap av en vuxen på museet. Det gäller både i Kreativa verkstan och i våra utställningar.

Vi försöker skapa utställningar som är roliga och intressanta för både barn och vuxna. Men självklart gör sig vissa utställningar bättre för vissa åldrar. Förutom utbudet som vi nämner nedan har vi flera tillfälliga utställningar. Läs mer om dem här: Arbetets museum – Aktuella utställningar.

Kreativa verkstan

Kreativa verkstan finns på entréplan intill receptionen. Öppettider och mer information hittar du här. I Kreativa verkstan skapar barn och vuxna tillsammans, ofta i återvunnet material. Ingen förbokning men begränsat antal platser. Museet förbehåller sig rätten att sätta en tidsgräns för hur länge man får vara i verkstan för att så många som möjligt ska få chans att skapa.

För de yngsta – Lilla Arbetets

Ett helt våningsplan för barn och familj, öppet måndag–söndag kl. 10.00–16.30. Av med skorna och kliv in – äventyret kan börja! Smyg in i Magasinet och lyssna på ljud som försvunnit eller förändrats. Upptäck skogens skrymslen och vrår eller kryp långt in i den mörka gruvgången och hör berget prata. Ta tåget vidare till textilmaskinen som spottar ur sig kläder och göm er i en stor skjorta. Eller varför inte lasta båten full med varor och korsa världshaven. Skepp ohoj! Med på upptäcktsfärden finns kloka UppfinnarJohanna. Läs mer om Lilla Arbetets.

För de lite äldre barnen – Jobblabb

Ett färgsprakande upptäckarlabb med fokus på arbetslivet. I Jobblabbs entré stämplar du in till spännande utmaningar. Labbet är format som en stad och på olika platser får du uppdrag och utmanas att använda olika superkrafter för att lösa uppgifterna. Genom att prova olika aktiviteter i utställningen får du syn på dina egna förmågor och var du kan ha nytta av dem. Läs mer om Jobblabb.

För de äldsta barnen – Digitopia

Vi står mitt i vår tids största förändring. Artificiell intelligens, robotar, autonoma system, digitalisering och automatisering – ny teknik är redan idag en stor del av våra liv. Men vad betyder den digitala utvecklingen för samhället och för oss som individer? I vår nya storsatsning Digitopia får du dyka ner i de stora framtidsfrågorna. Läs mer om Digitopia.

Se hela museet medan barnen löser ett uppdrag!

I Museideckarna hänger du med UppfinnarJohanna och hennes brorsor Sten och Stanley på ett deckaruppdrag runtom i huset. Hitta det som finns på bilden och svara gärna på en fråga också. Alla barn belönas med ett litet pris.

Bra att veta inför ditt besök

I källaren har vi matsäcksrum och barnvagnsparkering, men det går också bra att ta med sig barnvagn in på nästan alla utställningar. Espresso House på entréplan serverar fika och enklare rätter. Mer praktisk info inför ditt besök hittar du här: Bra att veta inför besök med barn.