Under vintern installerar vi nytt brandlarm. Museet är öppet som vanligt, men arbetet kan medföra en del stök och buller och vissa våningsplan behöver vara stängda i omgångar. Vi ber om överseende medan vi skapar ett ännu bättre museum!

Årets Arbetslivsmuseum 2024 utnämnt

Vi är glada att berätta att K. A. Almgren sidenväveri & museum är Årets Arbetslivsmuseum 2024! En mer än värdig vinnare som i många år arbetat för att synliggöra kvinnorna inom textilindustrin och föra vidare kunskapen om hantverket till nästa generation.

K. A. Almgren sidenväveri & museum

– Vi känner oss glada och hedrade! För några år sedan påbörjade vi ett långsiktigt utvecklingsarbete här på sidenväveriet. Vi ville lyfta fram kvinnorna inom textilindustrin, ta fram nyskapande pedagogiska program för skolan och inte minst säkerställa att kunskapen att väva vid de gamla jacquardvävstolarna levde vidare. Nu har vi kommit långt i detta arbete och att tilldelas denna fina utmärkelse betyder jättemycket för oss!

Anna Hedtjärn Wester, museichef på K. A. Almgren sidenväveri & museum

Idag tillverkas nästan ingen textil i Sverige längre, men på K. A. Almgren sidenväveri & museum i Stockholm går maskinerna fortfarande varma. Här, på Nordens enda kvarvarande aktiva sidenväveri, vävs sidentyger och band på originalmaskiner i sin ursprungliga fabriksmiljö från 1860-talet.

K. A. Almgren sidenväveri & museum är också en plats för utställningar och program där samtid och historia möts. Det mångåriga och gedigna arbetet med att lyfta fram kvinnors arbetsliv samt museets pedagogiska arbete är ett av många skäl till att det nu får utmärkelsen Årets Arbetslivsmuseum.

Varför inte besöka denna Södermalmspärla under Stockholm Craft Week som pågår just nu?


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.