Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Transportarbete i tid och rum

Minnesinsamling och intervju- och fotodokumentation till Arbetets museums utställning ”Alla dagar Alla nätter”. Utställningen producerades inför Transportarbetareförbundets 100-årsjubileum 1997 och handlade om transportarbetarnas villkor under 1900-talet.

28 intervjuer gjordes med väktare, chaufför, tidningsbud, hamnarbetare, bensinstationspersonal, flygtekniker, maskinförare och terminalarbetare. 45 personer bidrog med sina nedtecknade minnen. De flesta var chaufförer men bidrag kom även från hamnarbetare, packhusarbetare, väktare, terminalarbetare, bensinstationspersonal och tidningsbud. I bild dokumenterades tidningsbud till fots och med bil, väktare på olika uppdrag, lastbilsförare, terminalarbetare och flygtekniker. Bidragen sammanställdes i antologin ”En bit på väg, Svenska Transportarbetareförbundet 100 år”.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.