Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

När fabrikerna tystnar

Samtidsdokumentation av det gamla sågverkssamhället Bureå söder om Skellefteå. När verksamheten vid träsliperiet lades ner 1992 blev 150 personer arbetslösa. Insamlingen syftade till att undersöka vad som händer med människor och samhälle efter en företagsnedläggning. Studiecirkel, intervjuer och fotodokumentation genomfördes i ett samarbete mellan Västerbottens museum, Skellefteå museum, ABF, Pappers och Etnologiska institutionen vid Umeå universitet. Sjutton personer intervjuades.

Arbetet resulterade i en utställning, samt Maria Enlunds magisteruppsats ”’Förr höll vi på MoDo i hockey’: en industrinedläggnings påverkan och omdefinition av identitet och arbetsgemenskap”.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.