Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

K=kärlek

Samtidsdokumentation av arbetet på Tierps järnbruk. På järnbruket produceras bland annat brunnslocken som är märkta med A eller K, som är förknippade med skrock. Intervjuer med anställda utfördes och Björn Ullhagen fotograferade det tunga arbetet i gjuteriet.

Dokumentationen resulterade i utställningen ”K=kärlek” och Ullhagens bok ”Järnkärlek”. Två studenter skrev kandidatuppsatser i etnologi inom ramen för projektet: Ulrika Forsbergs ”’… och farsan min, han laga aldrig nå’n mat’ – En feministisk studie av synen på genus vid könstypiska arbetsplatser” och Gudrun Panthers ”Avbruten kärlek. En undersökning om brunnslocksskrock och annan övertro”.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.