Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Gamla och nya yrken

Stinsar och maskinskriverskor har försvunnit, medan människor idag har nya sätt att försörja sig på. Museet gick ut med ett skrivupprop 2017 för att få in personliga berättelser från personer som haft ett yrke som inte finns kvar eller jobbar med något helt nytt. Insamlingen kompletterades under 2018 med intervjuer för att få en bredd av yrkesgrupper.

Insamlingen genomfördes tillsammans med föreningen Liv i Sverige och resulterade i 42 inskickade bidrag och 8 intervjuer. I samband med projektet tog museet fram antologin ”Vi drack vårt kaffe på toaletten”, där du kan läsa många av berättelserna från insamlingen. Några av berättelserna kan du även ta del av i vår digitala utställning med samma namn.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.