Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Frisörminnen

Frisör är ett populärt yrke som kräver hårt arbete för att bemästra hantverket. Samtidigt har drömyrket baksidor med krånglande ryggar, ömmande fötter och eksem. Det behövs även intresse för entreprenörskap eftersom många frisörer är egenföretagare. Dessutom handlar jobbet om att möta människor, och ibland kanske till och med fungera som terapeut när många delar med sig av sina livsberättelser i frisörstolen.

Insamlingen av minnen från frisöryrket var en del av ett utställningsprojekt som resulterade i utställningen ”Frissan – om frisörer och frisyrer” som visades på museet hösten 2007. Insamlingen innehåller fyra inskickade berättelser och 16 intervjuer.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.