Nu öppnar Dokumentärfotosalong 2022

PRESSVISNING | 38 fotografer från hela Sverige ställer ut i årets dokumentärfotosalong på Arbetets museum. Ta chansen att träffa några av dem – välkomna på pressvisning 1 september kl. 10.00!

Läs mer

De får årets Dokumentärfotopris

En DN-veteran, en tunbjörkare vid Skellefteå museum och en hängiven Rågsvedsskildrare: Anette Nantell, Krister Hägglund och Angelica Elliott tilldelas 2022 års Dokumentärfotopris.

Läs mer

Trots riksdagens stöd – rörligt kulturarv fortfarande utan skydd

I Sverige finns en skattkista full av historiska transportmedel: stridsflygplan, veteranbilar, ånglok, fartyg och mycket mer. Men det rörliga kulturarvet saknar helt lagskydd, något som Transporthistoriskt Nätverk vill ändra på. Den 5 juli debatterar organisationen med riksdagspolitiker i Almedalen. 

Läs mer

De ställer ut i Dokumentärfotosalong 2022 – här är hela listan

Från Malmö till Älvsbyn, från Göteborg till Visby. Nu har juryn beslutat om 38 fotografer från hela Sverige som ställer ut på Arbetets museum i höst. Här är hela listan!

Läs mer

Elisabeth Ohlson tillbaka i Norrköping med id:TRANS

PRESSINBJUDAN | Syns du, så finns du. I historieskrivningen lyser transpersonernas berättelser med sin frånvaro. Nu visar Arbetets museum den omfattande utställningen id:TRANS, där bildkonstnären och fotografen Elisabeth Ohlson gör upp med detta osynliggörande. Välkomna på pressvisning onsdag 18 maj kl. 10.00.

Läs mer

Norrland–Stockholm tur och retur

PRESSVISNING | Mats Jonssons självutlämnande och skarpögda berättande har varit en hörnsten i seriesverige sedan 90-talet. Hans senaste serieroman "När vi var samer" har rosats av kritikerna. Nu gästar han Arbetets museum i Norrköping med utställningen "Norrland–Stockholm tur och retur". Välkomna på pressvisning torsdag 5 maj kl 10.00.

Läs mer

Sista chansen att söka till årets dokumentärfotosalong

Nu på söndag 24 april är sista ansökningsdag för den som vill ställa ut i årets Dokumentärfotosalong. Utställningen samlar fotografer från hela landet och går av stapeln på Arbetets museum varje höst. Alla över 18 är välkomna att söka – professionella fotografer, studenter och amatörer.

Läs mer

Ungas utställning om pengar och hållbarhet invigs

PRESSINBJUDAN | Måndag 25 april kl. 14.00 invigs utställningen "Pengar!" av kulturminister Jeanette Gustafsdotter. Omkring 600 ungdomar från Norrköping, Malmö, Stockholm och Göteborg har medverkat till projektet. Nu har du chans att träffa både medverkande ungdomar och projektmedarbetare. Varmt välkommen till Arbetets museum i Norrköping!

Läs mer

Sven i Emmaboda är Årets Arbetsmyra

På Torstamåla torvmuseum i Småland möts natur och kultur i en unik fabriksmiljö. Sven Gustavsson beskrivs som själva motorn bakom förvandlingen av den nedlagda torvfabriken. Nu utnämns han till Årets Arbetsmyra av Arbetets museums vänförening.

Läs mer

Stor guide till Sveriges dolda museiskatt

Du har sett skyltarna vid vägkanten. De lockar till museijärnvägar, bruksmiljöer eller gamla fästningar. Men hur ofta svänger du av och tittar närmare? Museiguide är en gratis app och katalog som ska få oss att hitta ut till Sveriges dolda museiskatt. Nu släpps årets upplaga av guiden.

Läs mer

Nu öppnar ansökan till Dokumentärfotosalong 2022

Arbetets museums Dokumentärfotosalong är tillbaka för sjätte året i rad! Från 1 mars till och med 24 april kan fotografer från hela landet ansöka till salongen. Alla över 18 år är välkomna – professionella, studenter och amatörfotografer.

Läs mer

Nedlagda arbetsplatser och vittrande kustlinjer skildras på Arbetets museum

PRESSINBJUDAN | Den 17 februari öppnar två nya fotoutställningar signerade Kristoffer Granath på Arbetets museum. I ”Vissa dagar lever vi” möter vi berättelser inifrån arbetsplatser under nedläggning, bland dem kärnkraftverket i Barsebäck. I ”Erosion” skildras hur klimatförändringarna påverkar den skånska kusten. Varmt välkomna på pressvisning med Kristoffer Granath torsdag 17 februari kl 10.00.

Läs mer

Julmarknaden tillbaka på Arbetets museum – i ny skepnad

Dubbelt så många utställare och mera hantverk och design. Men också ett fortsatt stort hjärta för en bättre värld. När Arbetets museum ordnar Rättvis design- och hantverksmarknad är det med en blandning av nytt och gammalt.

Läs mer

Dystopi och hopp när satirtecknare framtidsspanar

PRESSVISNING | Finns det hopp för mänskligheten, och hur ser det i så fall ut? Nu ger några av världens främsta politiska illustratörer sitt svar. På lördag öppnar samlingsutställningen Godmorgon, Framtid! på Arbetets museum. Välkommen på pressvisning 28 oktober kl. 10.00, plan 3 på museet.

Läs mer

Nedräkning till ny utställning om vårt digitala liv

Arbetets museum i Norrköping slutspurtar inför en ny basutställning om vår tids största förändring. Nedräkningen har börjat – den 4 december öppnar Digitopia!

Läs mer

Stjärnspäckat på Arbetets museum när Dokumentärfotopriset fyller 20

PRESSINBJUDAN | Träffa några av fotosveriges största stjärnskott! Välkomna att närvara vid utdelningen av årets Dokumentärfotopris på Arbetets museum den 15 oktober.

Läs mer

Premiär för dubbel fotosalong

PRESSINBJUDAN | På lördag öppnar Dokumentärfotosalongen på Arbetets museum och Västerbottens museum. Redan på torsdag har du chans att träffa tre av årets fotografer – välkommen på pressvisning på Arbetets museum 2 september kl. 10.00!

Läs mer

​De får årets Dokumentärfotopris

Nu står det klart vilka tre fotografer som tilldelas årets Dokumentärfotopris. Ikram Abdulkadir, David Lundmark och Anna Rosling Rönnlund tar hem priset, som delas ut av Arbetets museum för tjugonde året i rad.

Läs mer

​”Crazy cat ladies” på Arbetets museum

Älskad familjemedlem och ratad sommarkatt. Helig och hemlös. I ”Katt People” skildrar Julia Lindemalm vår motsägelsefulla relation till katten. Den 7 juni gästar hon Arbetets museum för att berätta mer om utställningen.

Läs mer

​Hon vill visa kraften i att föda

I den nya utställningen Kärlekens Kraft på Arbetets museum vill Elisabeth Ubbe visa på födandets kraft och möjligheter. Nu gästar hon Arbetets museum för att möta press och publik – både IRL och digitalt.

Läs mer

Pressarkiv

mynewsdesk-logo

Vårt pressarkiv finner du på MyNewsDesk.

Följ Arbetets museum

Kontakt

Har du pressfrågor eller allmänna kommunikationsfrågor?

Kontakta kommunikationsansvarig på kommunikation@arbetetsmuseum.se eller tel. 011-23 17 09.

(Semester 13 augusti–11 september)