Julmarknaden tillbaka på Arbetets museum – i ny skepnad

Dubbelt så många utställare och mera hantverk och design. Men också ett fortsatt stort hjärta för en bättre värld. När Arbetets museum ordnar Rättvis design- och hantverksmarknad är det med en blandning av nytt och gammalt.

Läs mer

Dystopi och hopp när satirtecknare framtidsspanar

PRESSVISNING | Finns det hopp för mänskligheten, och hur ser det i så fall ut? Nu ger några av världens främsta politiska illustratörer sitt svar. På lördag öppnar samlingsutställningen Godmorgon, Framtid! på Arbetets museum. Välkommen på pressvisning 28 oktober kl. 10.00, plan 3 på museet.

Läs mer

Nedräkning till ny utställning om vårt digitala liv

Arbetets museum i Norrköping slutspurtar inför en ny basutställning om vår tids största förändring. Nedräkningen har börjat – den 4 december öppnar Digitopia!

Läs mer

Stjärnspäckat på Arbetets museum när Dokumentärfotopriset fyller 20

PRESSINBJUDAN | Träffa några av fotosveriges största stjärnskott! Välkomna att närvara vid utdelningen av årets Dokumentärfotopris på Arbetets museum den 15 oktober.

Läs mer

Premiär för dubbel fotosalong

PRESSINBJUDAN | På lördag öppnar Dokumentärfotosalongen på Arbetets museum och Västerbottens museum. Redan på torsdag har du chans att träffa tre av årets fotografer – välkommen på pressvisning på Arbetets museum 2 september kl. 10.00!

Läs mer

​De får årets Dokumentärfotopris

Nu står det klart vilka tre fotografer som tilldelas årets Dokumentärfotopris. Ikram Abdulkadir, David Lundmark och Anna Rosling Rönnlund tar hem priset, som delas ut av Arbetets museum för tjugonde året i rad.

Läs mer

​”Crazy cat ladies” på Arbetets museum

Älskad familjemedlem och ratad sommarkatt. Helig och hemlös. I ”Katt People” skildrar Julia Lindemalm vår motsägelsefulla relation till katten. Den 7 juni gästar hon Arbetets museum för att berätta mer om utställningen.

Läs mer

​Hon vill visa kraften i att föda

I den nya utställningen Kärlekens Kraft på Arbetets museum vill Elisabeth Ubbe visa på födandets kraft och möjligheter. Nu gästar hon Arbetets museum för att möta press och publik – både IRL och digitalt.

Läs mer

Explosionsökning för Dokumentärfotosalongen – här är årets deltagare

Juryn har talat – nu står det klart vilka som ställer ut i Dokumentärfotosalong 2021. Bland 257 sökande från hela Sverige har juryn valt ut 83 fotografer och filmare som ställer ut på Arbetets museum och Västerbottens museum i höst. Här är hela listan!

Läs mer

Pressinbjudan: Arbetets museum öppnar med ny utställning av Nina Hemmingsson

​Sedan i mars har Arbetets museum tagit emot förbokade besök till sina utställningar för barn och familj. Nu öppnar även övriga utställningar för bokning. Bland nyheterna finns Nina Hemmingssons nya utställning med den passande titeln ”Jag har väntat så länge”. ”Som att avlossa ett fyrverkeri i det mörker som det senaste året har inneburit”, säger intendent Carina Milde.

Läs mer

​Planera coronasäker semester med Sveriges största museiguide

Nu är Sveriges största museikatalog här igen! I Museiguide 2021 uppmärksammas 489 arbetslivsmuseer, fler än någonsin tidigare. Med hjälp av guiden – som finns som app och i tryckt form – får besökare hjälp att hitta guldkorn i precis hela Sverige.

Läs mer

Östen i Norrtälje Årets Arbetsmyra 2021

Östen Runelind på Pythagoras Industrimuseum i Norrtälje har utsetts till Årets Arbetsmyra 2021. I mer än 35 år har han arbetat i tändkulemotorns tjänst. Bakom utmärkelsen står Arbetets museums vänner.

Läs mer

Arbetets museum öppnar för bokade besök

Den 23 mars öppnar vi åter Arbetets museum och börjar ta emot förbokade besök i begränsad omfattning. Fokus ligger på barn- och familjeverksamheten och först ut att kunna bokas är utställningarna Lilla Arbetets och Jobblabb på plan 1 och 2. Övriga utställningar håller stängt till senare i vår.

Läs mer

Nu ​öppnar ansökan till Dokumentärfotosalong 2021

Den populära Dokumentärfotosalongen är tillbaka – större och bättre än någonsin! För att fira salongens 5-årsjubileum visas årets utställning på både Arbetets museum och Västerbottens museum.

Läs mer

​Det rörliga kulturarvet behöver mer skydd och mindre byråkrati

Industrisamhällets kulturarv behöver ett bättre skydd i lag för att kunna värnas och bevaras. Men modern lagstiftning är ofta ett hinder när vårt kulturarv i form av tåg, båtar, flygplan och andra delar av vårt kulturarv ska bevaras. Nu kräver Transporthistoriskt Nätverk bättre lagskydd och hänsyn.

Läs mer

Digitopia sätter fokus på framtidens ödesfrågor

Nu tas första spadtaget för Digitopia – en ny utställning om AI, digitalisering och robotisering som öppnar på Arbetets museum i slutet av 2021.

Läs mer

Från kris till vision i pandemins spår

Hur påverkar coronakrisen ungdomars syn på pengar, hållbarhet och yrkesliv, och var i samhället finns lösningarna, visionerna? Det ska undersökas i Arbetets museums projekt ”Pengar! – när kriser föder visioner”.

Läs mer

Nu blir dokumentärfotosalongen dubbelt så stor

​Nästa år firar Arbetets museums Dokumentärfotosalong femårsjubileum. Det ska firas! Därför är vi glada att kunna avslöja att nästa års fotosalong växer till två destinationer: Norrköping och Umeå. För att fira lite extra slopar vi dessutom ansökningsavgiften under 2021!

Läs mer

Satirtecknaren Doaa el-Adl tar emot årets EWK-pris i Kairo

EWK-priset för 2020 tillfaller den internationellt erkända och flerfaldigt prisbelönade egyptiska satirtecknaren Doaa el-Adl. I år tar ceremonin plats på svenska ambassaden i Kairo.

Läs mer

Här är vinnarna i Dokumentärfotosalong 2020

​Rösterna är räknade – nu står det klart vilka pristagarna är i Dokumentärfotosalong 2020! Och vinnarna är...

Läs mer

Pressarkiv

mynewsdesk-logo

Vårt pressarkiv finner du på MyNewsDesk.

Följ Arbetets museum

Kontakt

Har du pressfrågor eller allmänna kommunikationsfrågor?

Kontakta kommunikationsansvarig på kommunikation@arbetetsmuseum.se eller tel. 011-23 17 09.