Kulturnatten på Arbetets museum

Upplev "Så var det då", utomhusmässan för hela familjen. Skapa I Kreativa Verkstan, möt UFO-Sverige, häng i vår fotosalong och mycket mer.

30 september 2023
11:00 23:59

Museet har öppet från kl 10 på morgonen. Utställningarna har öppet till 21. Espresso House öppet till 22. Restaurang VY har öppet 11.30-01. Med reservation för eventuella ändringar.

Så var det då – arbetslivsmuseer visar

Laxholmstorget kl 12–17

Spruta vatten med Brandkårsmuseet och prova på smide eller luffarslöjd. Du kan också kika på en gammal brandbil och en ångvagn som är en körbar replika av en modell från 1835. Dessutom bjuds det på historisk modevisning kl 14, ballonger så långt laget räcker och mycket mer. Läs mer om Så var det då – arbetslivsmuseer visar

Historisk modevisning

Laxholmstorget kl 14.00

Följ med på en tidsresa med historiska nedslag i både mode och samhällsklasser – från industrialismens födelse till idag! Kom och se en hovdam vid Gustav III:s hov, en hjältinna i en Jane Austen roman, en bondmora från mitten av 1800-talet, en kvinnorättskämpe från tidigt 1900-tal och en arbetarkvinna från 1940-talets Sverige. Läs mer om modevisningen

Barn och familj – inne på museet

Källaren Lilla Arbetets kl 10 –21

Ett helt våningsplan för barn och familj. I vår upplevelsemiljö Lilla Arbetets kan ni utforska gruvan och skogen, ta tåget eller resa ut på de sju haven. I källaren finns också matsäcksytor och barnvagnsparkering. Mellan 10.30 –14.30 kan du träffa Familjehemsenheten i källaren intill Lilla Arbetets.

Entréplan Kreativa verkstan kl 11–17

I Kreativa Verkstan skapar barn och vuxna tillsammans, ofta i återvunnet material. Vi står för material och verktyg, ni står för inspirationen! Ingen förbokning men begränsat antal platser.

Klippdockor plan 4 kl 12–16

Vi har fått fram sprillans nya klippdockor som har premiär under Kulturnatten. Här kan du skapa din egen UppfinnarJohanna eller bröderna Sten och Stanley och göra dem till olika yrkesgrupper. Ingen förbokning men begränsat antal platser.

Norrköping i akvarell kl 10–21

Pop-up utställning av Jens Tärning. Jens Tärning skildrar innerstadens mest karaktäristiska byggnader i ett ljus som är både suggestivt och kontrastrikt. Här visas tio av hans målningar i en akvarellteknik som gränsar till det fotorealistiska. Konstnären kommer finnas på plats på plan 4.

Mera spännande…

Möt museets skyddshelgon Alva kl 13–16. Kl 15 håller Alva en kort visning och berättar om livet på fabriken

Plan 7 Häng i Salong kl 16–19 Kom och häng med oss i årets dokumentärfotosalong. Prata dokumentärfoto, rösta på din favoritbild och kom med förslag på nästa års tema.

Plan 5 Möt UFO-Sverige kl 17–21. Eldsjälarna från UFO-Sverige/AFU gästar museet och visar upp några av föremålen från världens största UFO-arkiv. De ger även smakprov på sökningar ur sin databas.

Musik

Restaurang VY plan 6 kl 21–24 Heart of Stones It’s only rock’n’roll…rutinerat coverband bjuder på rockig spelglädje.


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!