Helgverkstad på temat: PAPPER

Lördagar och söndagar

Nu gör vi egna papper, och skapar med papper! I Kreativa verkstaden får du nu testa att göra ditt eget papper och sedan se vad vi kan skapa av papper. Vi viker och bygger tillsammans med hjälp av papper och kartong. Kreativa verkstaden är öppen lördagar & söndagar kl 12–16. För både stora och små, men barn vistas i verkstaden endast i vuxens sällskap. Fri entré. Samarr: Folkuniversitetet.

Pixelkraft

Tis 23 Jan 2018 - Sön 28 Jan 2018

Konstnären Sahar Burhan, ställer ut en pixlad målning 112 x 86 cm. På kort avstånd upplevs bilden abstrakt, men på ett längre avstånd ser betraktaren ganska snart vad bilden föreställer – en version av nyhetsbilden på den drunknade pojken Alan Kurdi 2015. Sahar Burhan visar också ett installationskonstverk, där hon tagit sex pixlar från målningen, förstorat upp dem och skapat en 8 kubikmeter stor kub. Kuben är klädd i ett transparant blått tyg som symboliserar havet. Betraktaren kan kliva in i kuben, lyssna på havsvågor och känna sig omgiven av havet. Målningen och kuben visas fr o m tisdag 23 januari – söndag 28 januari. Grupper kan boka in visning eller workshop med Sahar under perioden, bokas på saharburhan@gmail.com. Lördag 27 januari kl 12–15 Sahar på plats och berättar mer om tankarna kring projektet Söndag 28 januari kl 12– 14 Workshop Sahar Burhan arrangerar en workshop där deltagarna provar att skapa tredimensionella kuber av pixlar. Dessa sammanfogas sedan i ett nytt konstverk under namnet Pixelkraft.

Fotografbesök: Rebecka Uhlin

Tor 25 Jan 2018 - Tor 25 Jan 2018

I projektet Aina och Tage närmar sig Rebecka Uhlin sina morföräldrar, två personer hon alltid haft en särskild relation till. Ju äldre hon blivit, desto mer nyfiken har hon blivit på deras relation. Hur påverkas våra känslor av den sårbarhet som relationer innebär? Vad handlar om oss själva och vad handlar om den vi tycker om? Vilken roll spelar förväntningarna som vi tror att andra har på oss? Rebecka Uhlin, född 1986, är fotograf uppvuxen i Tavelsjö, Västerbotten. Hon har utbildat sig vid Nordens Fotoskola, Biskops Arnö och gjorde sin praktik på Norr-köpings Tidningar. Sedan dess har hennes bilder visats på fotofestivaler i Italien, Turkiet och Tyskland. 2016 blev hon nominerad till Joop Swart Masterclass by World Press Photo och i år har hon deltagit i Joop Swart Masterclass by World Press i Amsterdam. I nov 2017 släppte hon sin första bok, Aina och Tage på förlaget Journal. På Arbetets museum samtalar hon om sitt konstnärskap med Mats Granberg. Samarr: Litteraturscen Östergötland Litteraturscen Östergötland är en ambulerande litteraturscen som drivs av Regionbibliotek Östergötland i samarbete med regionens bibliotek och med stöd av Statens kulturråd.  

Civilkurage - föreläsning Brian Palmer

Lör 27 Jan 2018 - Lör 27 Jan 2018

Att överleva som idealist i en hård värld. Föreläsning med Brian Palmer, antropolog och författare. Hur kommer det sig att vissa människor vågar säga ifrån och ta strud för det de tror på medan andra inte gör det? Att vara modig, är det något man kan lära sig? Föreläsningen ges med anledning av Förintelsens minnesdag. Hela programmet för Demokrati- och människovärdesdagarna finns på www.norrkoping.se/mangfald

Tåghelg på Arbetets museum

Lör 3 Feb 2018 - Sön 4 Feb 2018

Vi bygger upp 70 meter modelljärnväg i Laxholmskällaren - räls, tunnlar, stationer och landskap. Alla tåg går enligt tidtabellen och förseningarna är ytterst få! Kolla på när proffsen kör eller prova att köra ett tåg själv! Vi har också en tågbana för de allra minsta barnen. Gillar du att skapa och pyssla? Bygg träd, buskar hus eller vägar och placera i barnens eget tåglandskap. Även försäljning av tågprylar – både riktat till vuxna och barn. Fri entré. Arrangeras tillsammans med Modul Syd och Lekia.