Kreativa verkstan

Öppet fredag-söndag

Välkommen till Kreativa verkstan! Vi har öppet fredag 13–15 samt lördag och söndag kl 11–15. I Kreativa verkstan skapar barn och vuxna tillsammans, ofta i återvunnet material. Vi står för material och verktyg, ni står för inspirationen! Tänk på att barn alltid ska ha sällskap av en vuxen på museet. Det gäller både i Kreativa verkstan och i våra utställningar. Barnvagnar får inte tas med in i verkstan men barnvagnsparkering finns på plan 1, ta hissen ner en våning från entréplan. Verkstan finns på entréplan intill receptionen och funkar för barn i alla åldrar. Under skolterminerna har verkstan öppet fredag kl 13–15 samt lördag och söndag kl 11–15. Under skolloven brukar vi ha utökade öppettider. Ingen förbokning men begränsat antal platser. Museet förbehåller sig rätten att sätta en tidsgräns hur länge man får vara i verkstan för att så många som möjligt ska få chans att skapa.

Tåghelg på Arbetets museum!

Den 4–5 februari är det dags igen! Då fyller vi huset med tågentusaister och glada barnfamiljer när Tåghelg går av stapeln. Tåghelg på Arbetets museum är en kär tradition. Sedan många år tillbaka samlas modelltågsentuasiaster på museet och bygger ihop en lång bana i vårt bibliotek. Det finns också en trätågbana för de minsta och en liten oval modelljärnväg där barn själva får testa att köra. Kreativa verkstan och Lilla Arbetets har öppet som vanligt och Restaurang Vy håller öppet för lunch både lördag och söndag. Fri entré. Öppet lördag kl 1116 och söndag kl 11–15. Fri entré.

Testa Legorobotar

lördag 11 februari 2023

TecEd UF från Curt Nicolin Gymnasiet visar och berättar om Legorobotar. Testa själv att dekorera och programmera en robot så den klarar av att köra en bana. I Biblioteket på plan 4. Cirka-tid 30 minuter. Rekommenderad ålder: 10 år och uppåt. Begränsat antal platser, hämta ut din biljett på plan 4. Inga förbokningar via telefon. Gratis.

Sportlov på Arbetets museum

Mån 20 feb 2023 - Sön 26 feb 2023

Välkomna till sportlovet på Arbetets museum! Museet har öppet måndag–söndag kl 10–17. Fri entré. Restaurang Vy erbjuder lunch vardagar. Espresso House erbjuder fika och lättare rätter.

Lilla Arbetets

Vår upplevelsemiljö för våra yngsta besökare har öppet hela veckan. OBS! Obligatorisk förbokning på www.arbetetsmuseum.se/besoksbokning Grupper från förskola och frita under lovet kan boka in sig på vardagar mellan kl 9–10 på den här länken Arbetets museum – Boka gruppbesök. Under övriga tider kan vi inte ta emot grupper i Lilla Arbetets.

Kreativa Verkstan

Kreativa Verkstan håller öppet kl 11–16 hela veckan. Här skapar barn och vuxna tillsammans, ofta i återvunnet material. Begränsat antal platser. Museet tar sig rätten att begränsa hur lång tid man får skapa i Kreativa Verkstan.

Digitopia

Upptäck årets storsatsning på museet! En ny utställning om livet, tekniken och framtiden. Passar både vuxna och lite äldre barn.

Jobblabb

Ett färgsprakande upptäckarlabb med fokus på arbetslivet. Genom att prova olika aktiviteter i utställningen får du syn på dina egna förmågor och var du kan ha nytta av dem.

Museideckarna

Häng med på upptäcktsfärd och hjälp UppfinnarJohanna att hitta sina borttappade bilder. För stora och små barn i vuxens sällskap.