Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Bamse och källkritik för de yngsta

Nu inleder vi ett nytt projekt med fokus på källkritik för de yngsta skolbarnen. Med avstamp i Bamses värld bygger vi vandringsutställningen ”Jag tror inget som jag inte vet – Bamse och källkritik” för barn i åldern 6–9 år.

Copyright Rune Andréasson

Utställningen kommer att turnera till landets folk- och skolbibliotek med start hösten 2023. Vill du att den kommer till ditt bibliotek? Kontakta vår projektledare Josefine Höijer på josefine.hoijer@arbetetsmuseum.se för att boka plats i turnéplanen redan nu.

Projektet genomförs med finansiering av Postkodstiftelsen och i samarbete med Biblioteksutveckling Östergötland och Story House Egmont. En gemensam kraftsamling för källkritik och demokrati som vi är både glada och stolta över!

”Barn och unga rör sig idag alltmer i den digitala sfären vilket gör att de i allt tidigare åldrar behöver ha ett aktivt samtal om källors ursprung. Vi behöver berätta om att inte alla är ärliga med sina avsikter när de delar information med andra. Det här kan utställningsmediet gestalta på ett lekfullt sätt.”

– Carina Milde, projektledare

”Jag tycker det känns klockrent för regional biblioteksverksamhet att kunna bidra till att vandringsutställningen når Götabibliotekens besökare och användare. Vandringsutställningens syfte är helt i linje med bibliotekens uppdrag att verka för det demokratiska samhällets utveckling och att bidra till att öka kunskap om hur information byggs upp, om källor och olika digitala verktyg för barn och unga”

– Rikard Åslund, enhetschef enheten för kultur region Östergötland

Foto: Copyright Rune Andréasson


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.