Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Varsel – människorna bakom rubrikerna

Intervjudokumentation till insamlings- och utställningsprojektet Varsel – människorna bakom rubrikerna. I början av 2009 kontaktade Virserums konsthall nätverket för samtidsdokumentation Samdok (numera DOSS) och ett antal museer runt om i Sverige. Idén var att göra gemensam sak i att försöka skildra de senaste årens förskjutning från högkonjunktur till rekordarbetslöshet.

Intervjuer gjordes med ett trettiotal varslade personer runt om i landet. Berättelserna gestaltades sedan i utställningar. Arbetets museum gjorde fyra intervjuer till projektet. Uppföljningsintervjuer gjordes med informanterna några månader efter det första intervjutillfället.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.