Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Journalistminnen

Minnesinsamling och fältdokumentation om journalistyrket med anledning av de stora tekniska, sociala och organisatoriska förändringar som skett de senaste decennierna. Projektet var ett samarbete mellan TAM-Arkiv, Arbetets museum och Svenska Journalistförbundet och bestod av en minnesinsamling samt en fältdokumentation på Östgöta Correspondentens redaktion. Minnesinsamlingen gav 136 svar.

I materialet finns skildringar från såväl lokalredaktioner, storstadstidningar, veckopress, lokalradio och frilansande journalister. Arbetets museum har kopior av det insamlade materialet.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.