Under perioden 27 februari–15 mars slutförs installationen av vårt nya brandlarm. Vi ber om överseende med eventuella oljud i samband med detta.

HBTQ-personers livsberättelser

Minnesinsamling som vände sig till hbtq-personer födda före 1950 med målet att fördjupa kunskapen om hbtq-personers livserfarenheter och om samhällsutvecklingen i stort. Insamlingen resulterade i åtta intervjuer och åtta skrivna berättelser. I texterna och intervjuerna delar personerna med sig av både sorgliga och fina minnen, historiska och kanske glömda sammanhang samt olika vägar för att skapa sig ett liv utanför samhällets begränsningar.

Insamlingen var en del i projektet Unstraight perspectives som är ett samarbete med The Unstraight Museum. I anslutning till projektet skrev Elin Elwin en magisteruppsats i socialantropologi, Homosexualitetens baksida – en skildring om hur homosexualitet hanteras i vardagen.

Några av berättelserna från projektet kan du ta del av i vår digitala utställning ”Berättelser från äldre HBTQ-personer”.


Upptäck fler nyheter

En serieruta med Skalman och Lille Skutt. Lille Skutt säger: "Bamse blir inte stark av dunderhonung längre! Jag läste det på internet". Skalman svarar: "Har du kontrollerat källan?"

Skoltävling! Uppmärksamma Källkritikens dag med Bamse och Arbetets museum

Förslag på upplägg: Förbered genom att ladda ner vårt kostnadsfria studiematerial här: Tipsrunda med talonger (PDF 3,6 MB)"Bamses skola: internet...

Insamling av besöksstatistik för arbetslivsmuseer 2023

Nu samlar Arbetets museum och ArbetSam in besöksstatistik från arbetslivsmuseerna för 2023. Vi gör en egen enkät sedan förra året...

Lärlingar och handledare på K. A. Almgren sidenväveri & museum. Museet är utnämnt till Årets Arbetslivsmuseum 2024.

Årets Arbetslivsmuseum 2024 utnämnt

– Vi känner oss glada och hedrade! För några år sedan påbörjade vi ett långsiktigt utvecklingsarbete här på sidenväveriet. Vi...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.