Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

HBTQ-personers livsberättelser

Minnesinsamling som vände sig till hbtq-personer födda före 1950 med målet att fördjupa kunskapen om hbtq-personers livserfarenheter och om samhällsutvecklingen i stort. Insamlingen resulterade i åtta intervjuer och åtta skrivna berättelser. I texterna och intervjuerna delar personerna med sig av både sorgliga och fina minnen, historiska och kanske glömda sammanhang samt olika vägar för att skapa sig ett liv utanför samhällets begränsningar.

Insamlingen var en del i projektet Unstraight perspectives som är ett samarbete med The Unstraight Museum. I anslutning till projektet skrev Elin Elwin en magisteruppsats i socialantropologi, Homosexualitetens baksida – en skildring om hur homosexualitet hanteras i vardagen.

Några av berättelserna från projektet kan du ta del av i vår digitala utställning ”Berättelser från äldre HBTQ-personer”.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.