Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Gigjobb

I samband med utställningsprojektet Digitopia genomförde Arbetets museum en dokumentation där vi intervjuade gigarbetare om deras erfarenheter. Syftet var att undersöka hur arbetsförhållanden och villkor ser ut i gigarbetarnas vardag.

Från att ha varit något som framförallt förknippas med musiker och scenkonstutövare har gig nu letat sig in i många olika branscher. Kännetecknande är att det handlar om korta uppdrag som förmedlas via en app på telefonen. Gigarbetaren är ibland anställd av ett företag, andra gånger ses hen som egenanställd. Det rör sig ofta om leverans och transport av varor, som paket eller mat hem till beställaren, men det går att få hjälp med det mesta i olika appar. Flexibelt och fritt tycker vissa. Otryggt och osäkert tycker andra.

Den delen av dokumentationen som gäller intervjuer med gigarbetare är nu avslutad. Vi tar fortfarande gärna emot egenskrivna berättelser från dig med erfarenhet från gigbranschen. Materialet kommer att sparas i museets arkiv.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.