Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Bosniska flyktingminnen

Minnesinsamling som vände sig till människor som kommit till Sverige som flyktingar i samband med kriget i Bosnien och Hercegovina. Insamlingen tillkom i anslutning till utställningen ”Sarajevo belägrat” som producerats på Historiska museet i Sarajevo och visades på sex olika platser i Sverige med början på Arbetet museum. Syftet med insamlingen var att samla och bevara berättelser om bosniernas erfarenheter och upplevelser av det nya livet i Sverige, det forna livet i Bosnien och även minnen av kriget.

Insamlingen var ett samarbete mellan Arbetets museum, Historiska museet i Sarajevo, Kulturarv utan gränser, Riksutställningar och Bosnisk-Hercegovinska Riksförbundet i Sverige. Insamlingen gav inga inskickade berättelser.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.