Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Åtvidaberg – den svenska modellen

Intervjudokumentation till utställningen Åtvidaberg – den svenska modellen. Den östgötska bruksorten Åtvidaberg har kallats ”det industriella mönstersamhället”. Inte minst under 1950- och 1960-talet då ortens stolthet, företaget Facit, blev en av de världsledande tillverkarna av räknemaskiner.

Utställningen berättade om framgångsåren 1930–1960, om företagskrisen i början av 1970-talet samt om Facit-arvet och orten idag. Till utställningen gjordes ett trettiotal intervjuer med f.d. fabriksarbetare och tjänstemän på Facit, f.d. kommunpolitiker, samtida kommunpolitiker och tjänstemän, näringsidkare, gymnasieungdomar och Baroniet Adelswärd.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.