Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Amning som arbete

Intervjudokumentation till utställningen Amning som arbete. Syftet var att öka kunskapen om hur de som ammar och de som inte ammar upplever sin vardag. Amning är en fråga som engagerar, väcker känslor – varma, glada känslor, men också känslor som upprör. Men vad är det som gör amning till ett så laddat ämne i vår kultur? Vad är det för utmaningar som möter föräldrarna? Vilka krav, förväntningar och föreställningar har BVC-sjuksköterskorna att hantera i sin vardag?

Intervjuerna utfördes i samarbete med Mångkulturellt Centrum i Botkyrka och rymmer tolv enskilda intervjuer och två fokusgruppsintervjuer med föräldrar samt sex enskilda intervjuer och fyra fokusgruppsintervjuer med BVC-sjuksköterskor. Dokumentationen resulterade även i rapporten ”Mötesplats: Röster om amning”.


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.