Vernissage: Dokfotosalong 2024

Välkommen på vernissage! Ett antal av de medverkande fotograferna är på plats. Förfriskningar serveras.

28 september 2024
12:00 13:30
Plan 7

Äntligen är det dags för höstens fotohändelse i Norrköping när Dokfotosalong 2024 invigs!

I Dokfotosalong 2024 visas över 100 verk tagna av 40 olika fotografer. Fotografer från Malmö i söder till Skellefteå i norr finns representerade i utställningen. Vid vernissagen medverkar ett antal av de utställande fotograferna.

Lördag 28 september kl 12. Intendent Josefine Höijer introducerar utställningen. Förfriskningar serveras.

Om utställningen

Alla har en berättelse som är värd att berätta. Genom Dokfotosalongen vill Arbetets museum uppmärksamma den dokumentära bilden och erbjuda en plattform för alla, oavsett om du är professionell fotograf eller amatör.

De bidrag som går vidare till salongen väljs ut av en jury bestående av representanter från Arbetets museum samt inbjudna experter. Bidragen är anonymiserade när juryn gör sitt urval.


Årets Tema

Årets tema för salongen är ”Tidsresor”. Vi lever i en tid i hisnande hastighet. I en motsägelsefull värld navigerar vi mellan revolutioner och innovationer, fakta och fejk, sammandrabbande världsbilder. Omvärlden och inte minst fotomediet står inför stora förändringar. Det är svårt att sia om hur framtiden kommer se ut om bara några år. Samtidigt ser vi ett stort intresse för vår historia.

Som vanligt är det besökare till förra årets Dokfotosalong som fått lämna förslag till årets tema. Temat valdes ut bland över hundra inkomna förslag.

Läs mer om utställningen här: Dokfotosalong 2024


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!