Comics Craftivism, Gerillaslöjd & Husmorsgraffiti

Välkomna på workshop, föreläsning och samtal med Lotta Sjöberg, Anneli Lindberg och Frida Arnqvist Engström!

20 september 2023
16:00 20:00
Plan 3

Välkomna på workshop, föreläsning och samtal på Arbetets museum!

Just nu visas utställningen ”Den svarta humorn som följeslagare” på plan 3 på Arbetets museum.

Bakom utställningen står Lotta Sjöberg, som arbetar med något som kallas Comics Craftivism, i skärningspunkten mellan satir och handarbete. Nu bjuder vi in till en helkväll där Comics Craftivism möter Gerillaslöjd och Husmorsgraffiti i teori och praktik.

Frida Arnqvist Engström är journalist och driver bland annat bloggen Kurbits.nu. Hon har skrivit boken ”Gerillaslöjd garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen” och intresserar sig för hur hantverk samlats i gemensamhetsverk för att påverka samhälle, politik och våra medmänniskor.
Gemensamhetsverk är även något som norrköpingskonstnären Anneli Lindberg arbetar med. Under rubriken ”Husmorsgraffiti” används virkade dukar, spetsar och annan textil. Det återbrukade materialet får nytt liv genom andra händers arbete och de kollektiva verken placeras ut i det offentliga rummet.
Nu gästar dessa tre Arbetets museum för en eftermiddag och kväll där workshop, föreläsning och samtal kombineras.

Kom när du vill och stanna hur länge du vill. Skapa själv, delta i samtalet eller bara lyssna – det är helt upp till dig.

Program

Kl 16–20 Workshop (drop in). Testa på Gerillaslöjd, Husmorsgraffitti eller Comics Craftivism under ledning av konstnärerna. Ta gärna med material om du har (till exempel garn eller aidaväv), annars har vi material på plats.
kl 18 Föreläsning med Frida Engström ”20 år med Craftivism – så gick det till när hantverk blev hett och politiskt”.
Kl 18.45 Samtal mellan Lotta Sjöberg och Anneli Lindberg.’

Fri entré.


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!