Idag är husets café Espresso House stängt pga installation av nytt brandlarm. Arbetet medför även en del stök och buller på entréplan. Vi ber om överseende med detta.

Demokratiturné till arbetsplatser

Nu inleder Arbetets museum ett nytt demokratiprojekt tillsammans med Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF). Samarbetet ska resultera i ett turnerande ”demokratilabb” – en vandringsutställning som vänder sig till arbetsplatser och mötesplatser runt om i landet.

Projektet fokuserar på frågor om fri åsiktsbildning, informationspåverkan och propaganda. Tanken är att den kommande vandringsutställningen ska turnera till arbetsplatser och platser där människor möts i vardagen – i sjukhusfoajéer, på köpcentrum och på bibliotek. Här kommer besökaren att få verktyg för att avkoda vilseledande information och identifiera olika sorters propaganda. Även frågor och föreställningar om val och valfusk lyfts.

”Vi vill skapa en vandringsutställning som är lustfylld, interaktiv och informativ. Som väcker nyfikenhet, skapar frågor och lockar till öppna och sökande samtal mellan människor. När en levande dialog genomsyrar samhället är det svårare för desinformation och propaganda att få fäste.”

Carina Milde, projektledare och intendent, Arbetets museum

Vandringsutställningen planeras att stå redo för turné under hösten 2023.

Läs mer: Arbetets museum skapar demokratiturné med Myndigheten för psykologiskt försvar | Arbetets museum (mynewsdesk.com)


Upptäck fler nyheter

Museiguide som katalog och app på vit botten

Dags att anmäla ditt museum till Museiguide 2024

Nu är anmälan öppen till Museiguide 2024! Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider, och kontaktuppgifter....

De ställer ut i Dokfotosalong 2023

”Årets fotografer lyfter fram osynligt arbete på sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Det är fantastiska skildringar av både...

Bild på flera ark papper med Arbetets museums nya grafiska profil

Välkommen till vår nya webbplats!

Under våren har vi samarbetat med Hamrén Webbyrå för att ta fram en sprillans ny webbplats för museet. I samband...


Upptäck de senaste nyheterna på Arbetets museum

Läs aktuella nyheter och pressmeddelanden från oss på Arbetets museum.