Hoppfullt skapande för barn 3-10 år

Mån 19 Jun 2017 - Sön 20 Aug 2017

UTFORSKA, MÅLA, SKAPA OCH HOPPA I VÅR SOMMARUTSTÄLLNING FÖR BARN Konstnärsparet Merja Puustinen och Andy Best har tillsammans skapat en lustfylld utställning med fokus på kreativitet, lek och intellektuell stimulans. Genom fantasieggande hoppskulpturer kan besökaren välja att antingen beskåda eller att själv delta och utmana sina sinnen genom lek och skratt tillsammans med andra. En annan del av utställningen består av en kreativ vägg där våra besökare inbjuds att bidra med sitt eget alster, utifrån sin egen energi och fantasi, intill konstnärernas egna och de andra besökarnas. På detta sätt blir alla delaktiga i en skapandeprocess som är konstant pågående och föränderlig – med egna konstverk som färgas av våra olika livserfarenheter, de vi är och den plats vi kommer från. Under visningstiden inryms vår Kreativa verkstad i utställningen på våning 2. Här skapar vi tillsammans efter att vi lekt i hoppskulpturerna och målat på väggen. OM KONSTNÄRERNA Merja Puustinen och Andy Best är gifta och bor i Esbo, Finland. De har arbetat tillsammans sedan 1992 och har fått stor uppmärksamhet genom sina utställningar såväl i Finland som internationellt. Merja Puustinen är forskare och doktorsstuderande i konst och kulturvetenskap vid Konstuniversitetet i Helsingfors. Andy Best föreläser inom skulptering och är doktorsstuderande inom mediakonst vid Aalto universitet. Utställningen Art ‘n Stuff visas på Arbetets museum den 27 maj 2017-20 augusti 2017. Det finns en hel del som är bra att veta inför ert besök i utställningen: BEGRÄNSAT INSLÄPP Eftersom utställningen Art n’ Stuff bjuder på ett pedagogiskt upplägg tillsammans med personal från museet gäller följande: Åldersgräns: Barn 3-10 år i vuxet sällskap Antal barn: Vi tar emot max 10 barn per grupp Insläpp: Vi släpper in en ny grupp varje hel- och halvtimme, vardagar och helger, mellan kl 12-16. Anmälan: Museets personal delar ut biljetter till deltagare som anmäler sig i receptionen. ATT TÄNKA PÅ Väntetid kan komma att inträffa! Inga vassa föremål: Skor, eller kläder med vassa/hårda detaljer, får ej användas i utställningen (skoförvaring och avhängningsmöjligheter finns i anknytning till utställningen) Barnvagnar: Barnvagnsparkering finns på våning 1 (Laxholmskällaren) Matsäcksrum: Matsäcks äts ej i utställningarna – besök gärna vårt matsäcksrum på våning 1 (Laxholmskällaren) Toaletter: Finns på våning 2 i anknytning med Café Strykjärnet, samt på våning 1 (Laxholmskällaren) Stängda dagar: Museet har stängt midsommarafton och midsommardagen (23-24 Juni) OBS! Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka oss, men tänk på att museet inte är en lekplats. Med museets personal har barn och vuxna möjlighet att utforska utställningen och sin egen kreativitet tillsammans. Personalen har rätt att avvisa alla som äventyrar andras säkerhet eller ej följer våra regler.

FAMILJEVERKSTAD

Tis 4 Jul 2017 - Fre 28 Jul 2017

De två föreningarna Ett Norrköping för Alla och Equal Rights for Integration lånar Kreativa Verkstan på Arbetets museum under juli månad. I Verkstan skapar barn och vuxna tillsammans i återvunnet material. Öppet tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 12 – 15. Fri entré.

 

Anordnas i samarbete med ABF Östergötland.

Hoppfullt singelmingel

Ons 16 Aug 2017 - Ons 16 Aug 2017

Favorit i repris! När vi ordnade Hoppfullt Singelmingel i juni frågade våra besökare direkt när vi skulle ha det nästa gång. Så nu kör vi en gång till - onsdag 16 augusti! Är du trött på nätdejtandet? Vill du möta kärleken eller lära känna nya vänner i en lekfull och kreativ miljö? Välkommen till Arbetets museum och utställningen Art ’n Stuff onsdag 16 juni. Art ’n Stuff är en utställning skapad av konstnärsparet Merja Puustinen och Andy Best. Tillsammans har de skapat en lustfylld utställning med fokus på kreativitet, lek och intellektuell stimulans för både stora och små. Genom fantasieggande hoppskulpturer kan besökaren välja att antingen beskåda eller att själv delta och utmana sina sinnen genom lek och skratt tillsammans med andra. En annan del av utställningen består av en kreativ vägg där våra besökare inbjuds att bidra med sitt eget alster. Onsdag den 16 augusti kl 17–20 anordnar Arbetets museum ett singelmingel i utställningen. Vill du träffa nya vänner, möta kärleken eller bara ha en avslappnad och annorlunda kväll – välkommen! Då kan du även passa på att se någon av våra andra utställningar. Ingen föranmälan, bara att komma. Hoppas vi ses!

Pärlplattehelg på Arbetets museum

Lör 26 Aug 2017 - Sön 27 Aug 2017

Älskar du också pärlplattor? I slutet av augusti fyller vi museet med pärlor för vuxna och barn i alla åldrar. Skapa traditionella pärlplattor eller bygg i 3-D. Varför inte göra ett snyggt halsband – vi har något för alla åldrar! Johan ”Pappas Pärlor” Karlgren gästar museet under söndagen. Panduro finns på plats bägge dagarna med en liten butik och säljer pärlor och tillbehör för stora och små. Välkommen! Detaljerad info med hålltider kommer senare på www.arbetetsmuseum.se Bildkälla: Pixabay