Visningar

Vi erbjuder guidade visningar för grupper både dag- och kvällstid. Maxantal för en ordinarie visning är 30 personer, och visningen tar cirka 45 minuter. Ni kan också välja att få en kortare introduktion till en utställning, för att sedan spendera resten av besöket på egen hand.

Skola eller vuxenutbildning? Klicka här för att komma till visningar och workshops för skolklasser.

Visning i samband med konferens? Här gör du en bokningsförfrågan.

Nedan kan du läsa om våra visningskoncept. Hör gärna av dig till oss om du vill ha mer information, har idéer eller önskemål.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

EWK-museet

Centrum för politisk illustrationskonst

Besök ett museum i museet. Med träffsäkerhet tecknade Ewert Karlsson bilder av Sverige under 1900-talet och kommenterade sin samtid. Få en inblick i vem han var och vad han gjorde. EWK-museet har alltid en tematisk utställning som lyfter ämnen och frågor som är aktuella idag.

Boka visning
Boka konferens + visning

Kris & vision

Våga älska Norrköping

Upplev en utställning som berättar hur Norrköping blev den stad den är idag. Kris & Vision – Våga älska Norrköping låter varje besökare se en bekant stad i ett nytt ljus. På olika sätt visas hur Norrköpings stad genom historien har upplevt både stora framgångar och svåra motgångar. Dessa upp- och nedgångar har präglat Norrköping och dess befolkning. Ur kriserna har man format nya visioner, men visionära projekt har också förvandlats till kriser. För att förstå vad staden är idag behöver man förstå dess historia. Vad kan vi lära oss av de kriser och visioner som varit och hur kommer de att se ut i framtiden?

Boka visning
Boka konferens + visning

Framtidsland

Utställningen Framtidsland tar sitt avstamp i 1980-talet där vår förra...

populära utställning Industriland slutade och fortsätter via nutiden in i morgondagens hållbara samhälle. Med fokus på arbets- och vardagsliv förmedlar ungdomar, forskare och konstnärer berättelser om framtida möjligheter att arbeta, bo, resa, äta och så vidare. På ett nytt löpande band passerar vardagsprylar med såväl nostalgifaktor som framtidsblick. En guidad tur ger en inblick i hela utställningen och möjlighet till fördjupning i något område som ni själva väljer.

Boka visning
Boka konferens + visning

Visning av huset

Ta del av historien om Strykjärnet; själva huset och dess verksamhet.

Se spåren av den textilindustri som huset en gång inrymde. Få upp ögonen för det som vi idag kallar för Industrilandskapet, något många var beredda att riva när den textila eran i staden var till ända, men som Norrköping idag med stolthet visar upp. Hör, avslutningsvis, en kort introduktion till våra olika aktuella utställningar.

Boka visning
Boka konferens + visning