Helgen första advent är det Rättvis design- och hantverksmarknad igen. Nu är anmälan öppen för dig som vill vara med och sälja.

Även i år siktar museet på att bjuda in småskaliga designers, konstnärer och hantverkare, men nu håller man öppet både lördag och söndag kl 11-16.

Sedan början på 2000-talet har Arbetets museum anordnat Rättvis Julmarknad. Under devisen ”köp klappar som gör gott på flera sätt” har icke vinstdrivande organisationer sålt varor till norrköpingsborna. Förra året ändrade markanden delvis riktning. Den är fortsatt vara öppen för ideella föreningar men också samla småskaliga designers, konstnärer och hantverkare, från såväl Östergötland som andra delar av landet.

”Förra året blev en lyckad och välbesökt julmarknad och vi ville gärna fortsätta på samma spår även i år. Genom att bjuda in till två dagar hoppas vi att alla som vill får möjlighet att besöka marknaden”, säger Mårten Mellberg, programansvarig Arbetets museum.

Julmarknaden går under namnet Rättvis design- och hantverksmarknad och äger rum lördag och söndag den 26-27 november kl. 11-16.

”Vi blir ett fyrtiotal utställare, lika många som förra året”, säger Frida Enebro, projektledare för marknaden. ”Det blir en bred blandning med utställare som gör allt från almanackor och smycken till roliga barnkläder och återbruksdesign. Här kan man verkligen köpa helt unika julklappar.”

Vill du vara med och ställa ut på marknaden? Skynda dig att ansöka innan den 14 november här: https://form.jotform.com/222695983400360

Mer info

Frida Enebro, marknadsansvarig 0733-858 858, frida@enebro.se

Mårten Mellberg, programansvarig Arbetets museum 011-23 17 23, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se