Den 16 juni öppnar vi portarna för besökare igen! Vi har anpassat verksamheten för att kunna ta emot våra besökare på ett tryggt sätt, utan vernissager eller andra folktäta evenemang. I sommar bjuder vi på både nya utställningar och småskaliga familjeaktiviteter. Öppettiderna blir begränsade till tisdag–lördag 9–16.

Sommarkul för familjer

Lilla Arbetets är tyvärr fortsatt stängt över sommaren eftersom utställningen består av många mindre rum som gör det svårt att hålla avståndet till varandra. Även Kreativa verkstan kommer att ha uppehåll tills vidare. Men för familjer finns det massor att upptäcka på museet. Testa våra olika detektivspår, en klurig familjeaktivitet som är perfekt för det lilla sällskapet. Missa inte heller utställningarna Jobblabb och Hej robot!

Banbrytande foto och politisk illustration

På museets många våningsplan visas en uppsjö av utställningar för alla åldrar. Några av dem hade knappt hunnit öppna när coronakrisen slog till, andra är helt nya för sommaren. I EWK-museet på plan 3 visas EWK-bilder i urval av satirikern Karin Sunvisson. Här visas även den nya utställningen Med pennan genom glastaket, med 100 bilder från Women Cartoonists International Award. På plan 7 visas normkritiska Möt blicken av Emilia Bergmark-Jiménez fram till 25 juli och Thomas H Johnssons landsortsskildring Swedish Blue I till 11 juli.

”Det nya normala” på museet

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Museet vidtar olika försiktighetsåtgärder för att undvika trängsel och smittspridning. Det handlar bland annat om att se till att det finns god tillgång till handtvätt och handsprit, avståndsmarkeringar och annan skyltning samt utökad städning av extra utsatta ytor som räcken, handtag och pekskärmar.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att minimera risken för trängsel och smittspridning och vad du kan göra för att skydda dig själv och andra. Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: tvätta händerna ofta och noga, nys och hosta i armvecket och stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Det gäller självklart både personal och besökare.

Arbetets museum följer utvecklingen noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida. Häng även med i museets sociala kanaler så får du koll på det senaste från verksamheten. Där hittar du korta filmer med introvisningar, intervjuer, bakom kulisserna-material och mycket mer.

Facebook | Instagram | YouTube

Läs om sommarens utställningar www.arbetetsmuseum.se/utstallningar