Jag älskar dig ända till sommaren

26/9 2015 - 10/1 2016

I utställningen Jag älskar dig ända till sommaren skildras den långa vägen tillbaka efter en svår skilsmässa. En vardag med ensamt ansvar för två små barn. En liten värld i den stora, med djup kärlek och starka band. Ständiga påminnelser om vad som är viktigt i livet, men samtidigt kaoset inombords. Minnena av det som varit, svarta hål att falla ned i när barnen sover tryggt.

Det är få av oss som bekymmerslöst får dansa genom livet. Även om vi kanske hoppats på det är det frågan om det alls är önskvärt. De flesta av oss springer istället på saker som orsakar grader av smärta och konflikt men som även formar oss på olika sätt att gå vidare. Marta Bordin är en av oss som upplevt det och kommit ut på andra sidan. Hennes erfarenheter har blivit bilder med en ofta symbolisk dimension. De bärs av en vemodig tyngd som lyfts av en stark poetisk ton som verkligen griper tag.

- De flesta av oss går någon gång igenom en livskris och kommer ut på andra sidan igen. Det här är min berättelse om vägen från ren överlevnad till att börja leva igen, berättar Marta Brodin.

Utställningen består av 50 bild- och texttavlor samt en film om 10 minuter.

Jag älskar dig ända till sommaren visas på Arbetets museum den 26/9 2015 - 10/1 2016.

Utställningen består av 50 bild- och texttavlor samt en film om 10 minuter.