I telefonen finns hela människan

11 november 2017-21 januari 2018

Mammor och pappor, älskande, svetsare, hemmafruar, dentaltekniker, fotbollsspelare... Alla som flyr hoppas och tror att flyktingskapet är något tillfälligt och att man relativt snabbt ska kunna återuppta
ett ”normalt” liv, och en normal identitet.

I telefonen finns hela människan är ett uppmärksammat bok- och utställningsprojekt av konstnären Henrik Teleman. I utställningen visas fotografier och filmer tagna av människor som flytt till Sverige. Genom deras bilder, tagna med mobiltelefonen som enda verktyg, får vi en inblick i deras liv. Bilder som vittnar om ett lyckligt liv med nära och kära, men också bilder som berättar om hur det är att lämna allt man äger för drömmen om att få leva i ett tryggt och säkert land.

Henrik Teleman är känd för sina stora etnologiska konstprojekt och för att ha startat Virserums Konsthall. Telemans konstprojekt ställer alltid den vanliga människan i centrum både som berättare och som publik.

I telefonen finns hela människan är  en utställning av Henrik Teleman tillsammans med Zainab Witwit och människor som nyligen kommit till Sverige, i samarbete med Kalmar läns museum, Folkets Konsthall, Malmö museer, Kulturparken Småland, Jönköpings läns museum, Arbetets museum, Örebro läns museum, Upplandsmuseet och Gotlands museum. Finansierat av deltagande museer, Statens
Kulturråd och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Utställningen visas under perioden 11 november 2017-21 januari 2018.
ett ”normalt” liv, och en normal identitet.

Kulturråd och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Utställningen visas under perioden 11 november 2017-21 januari 2018.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan