Det är vi som är Norrköping

6 februari - 1 maj 2016

IFK Norrköping blev svenska mästare i fotboll 2015. Hela stan påverkades på något underligt sätt av den framgångsrika säsongen.

Arbetets museum bestämde sig för att med hjälp av IFK:s supportrars foton och filmer försöka visa vad fotbollen betyder. I november 2015 gick vi ut med ett upprop via supporterklubben, vår hemsida och via Facebook där vi bad om bilder och filmat material som visade supporterlivet och kärleken till laget genom supportrarnas egna ögon. Gensvaret blev enormt och under våren 2015 visar vi upp resultatet, en utställning som hyllar alla de som fanns bredvid plan och hejade på, alla som skrek sig hesa på läktaren eller framför teven och alla andra som engagerat sig på olika sätt under IFK:s väg mot guldet.

Producenter för utställningen är Annelie Egelin Tärning, Arbetets museum, och Alexandra Leijonflycht, elev från Enebyskolan i Norrköping.