Den flytande staden

Så inleds utställningen Den flytande staden där ett 30-tal gymnasieungdomar från Norrköping/Linköping, Örebro, Falun och Kristianstad har gestaltat sina visioner om ett framtida samhälle som är både socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart. Fokus har legat på att inkludera och överlåta både det innehållsmässiga och det faktiska gestaltningsarbetet till ungdomarna själva – detta är en utställning av ungdomar, för ungdomar.

Utställningen Den flytande staden är dels en turnerande utställning och dels en del av Arbetets museums utställningsprojekt Framtidsland som står på Arbetets museum till 2019. Den flytande staden är producerad av Arbetets museum i samarbete med Sensus, Kulturbryggan och Axfoundation.

Turnéplan:

Örebro läns museum, Örebro                                       4/10 2014 – 2/2 2015

Dalarnas museum, Falun                                              7/2 – 3/5

Regionmuseet i Kristianstad, Kristianstad                    20/9 -

Är ni intresserade av visa utställningen på ert museum? Utställningen är tillgänglig från början av 2016. Kontakta johanna.haverlind[at]arbetetsmuseum.se för mer information.

Turnéplan:

Dalarnas museum, Falun                                              7/2 – 3/5